Hjem MINE OPPSKRIFTER HVERDAGSPASTA

HVERDAGSPASTA

av Espen Nersveen

Denne bloggen er jo veldig fersk og mye av maten som foreløpig ligger ute er kanskje ikke det man forbinder med helt vanlig hverdagsmat. Har fått litt tyn på dette da særlig av mamma og pappa, så tenkte å slenge ut et klassisk hverdagsmåltid. Hva er vel bedre å spise i ukedagene enn en digg pastarett.

Livet består jo i stor grad av hverdager, og disse dagene er jo for mange, inkludert oss selv, synonymt med dårlig tid, småstress og kjappe middagsløsninger. Dette er ofte veldig vanskelig å komme utenom, men med litt selvdisiplin, motivasjon, planlegging og et ønske om bedre mat så bør man kunne spise god, hjemmelaget mat nesten hver eneste dag. Det er i og for seg også hovedmotivasjonen med denne bloggen, bruke den som et virkemiddel og som en motivator til å lage god mat hjemme hver eneste dag. Det krever litt planlegging og litt ekstra tid men man får jo også veldig mye tilbake i form av god mat og et hyggelig måltid.
Jeg er fremdeles der at jeg trenger kokebøker i stor grad for å forberede et måltid, jeg kan ikke bare gå inn i en butikk også vet jeg nøyaktig hva jeg trenger for å lage et perfekt komponert måltid, eller hvilke ingredienser den fantastiske suppa eller den perfekte sausen inneholder. Dette gjør planleggingsbiten veldig viktig. Ved å planlegge samt skrive handleliste dagen før, handle på vei hjem fra jobb så alt er klart klokka halv seks så er det ikke noe problem å bruke en time på kjøkkenet selv om man er sulten. Er alltids noe man kan knaske på under matlagingen. 🙂

Pasta går det mye av hjemme hos oss, og ingrediensene i denne retten er ting vi har hjemme på kjøkkenet stort sett hele tiden så her trengs det ikke å handle engang. Det er jo nesten for godt til å være sant. Med litt erfaring og en kontinuerlig oversikt over sitt eget kjøkken så kan man jo fint sørge for å ha alt av basisvarer tilgjengelig konstant, slik at mathandlingen i hovedsak består av litt kjøtt/fisk samt visse ferske grønnsaker. Da er man jo allerede langt på vei for å kunne lage enkel, god mat hver eneste dag.

pasta2

Slik gjør du det
Ingredienser
 • pasta
 • smakfulle cherrytomater
 • persille
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • chili
 • chorizo
 • creme fraiche
 • parmesan
 • sitron
 • smør
 • salt og pepper

 

– Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres dette kjapt i litt smør på middels varme, pass på at det ikke svir seg. Del tomatene i to og ha i panna. Skru ned varmen og la tomatene stå og kose seg. Tilsett gjerne et par spiseskjeer med en god eddik, litt sitron og litt sukker.

– Kok opp en stor kjele med vann med rikelig med salt. Husk at pastaen skal ha litt plass å boltre seg i. Når vannet fosskoker har man i pastaen, rør litt rundt i starten så det ikke kleber seg. Mens pastaen koker er det på tide å steke litt chorizo, del pølsen i biter og fres på relativt høy varme. Trenger ikke noe særlig med olje i panna da chorizoen har såpass mye fett i seg det kan steke i. Trenger knappe minuttet på hver side.

– Når pastaen begynner å nærme seg har man oppi finhakket bladpersille og et par skjeer med creme fraiche. Smak til med sitron, salt og pepper. Når pastaen er al dente, siler du av vannet og har det over i panna. Rør pastaen godt inn i sausen.

– Anrett på tallerken, riv en god porsjon parmesan over, fordel chorizopølsene og pynt med litt bladpersille. Kan serveres med litt hjemmelagd hvitløksbrød, en god rødvin og iskaldt vann. Nam nam, nå ble jeg sulten så må nok sette igang med dagens middag.

Mer snacks