Hjem MINE OPPSKRIFTER ERTE- OG MYNTESUPPE

ERTE- OG MYNTESUPPE

av Espen Nersveen
Tenkte jeg skulle slenge ut et innlegg til før vi drar på et par dagers påskeferie. Jeg syntes denne erte- og myntesuppa er utrolig god samtidig som at den er superkjapp, nesten gratis og sunn. Sånne retter kan man virkelig like. Denne oppskriften er beregnet på to personer. Her servert med et par skiver godt brød og hjemmelaget hvitløkssmør.

INGREDIENSER

 • 300 g frosne erter
 • en neve med mynte
 • grønnsaksbuljong + vann
 • sjalottløk
 • pancetta
 • creme fraiche
 • salt og pepper
 • HVITLØKSSMØR
 • 100 g romtemperert smør
 • 2-3 fedd hvitløk
 • liten neve bladpersille
 • sitron
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Suppe
– La ertene ligge på kjøkkenbenken en liten halvtime før de skal brukes, så litt av væsken kan renne av mens de er fortsatt frosne.

– Vask myntebladene godt og la de renne av seg på litt kjøkkenpapir. Finhakk sjalottløken.

– Sprøstek pancettaen i en stekepanne og ha over på litt kjøkkenpapir for å renne av seg. Pancetta er en italiensk type bacon som er utrolig god.

– Kok opp vann med grønnsaksbuljong og sett til side. I en annen kjele freser man kjapt sjalottløken i litt olje. Hell grønnsaksbuljongen over løken og tilsett myntebladene. La det få et lite oppkok før du tilsetter ertene, la det trekke/småkoke i en 3-4 minutter til ertene er myke.

– Sil av innholdet men spar på væsken. Ha det over i en blender sammen med et par spiseskjeer creme fraiche. Tilsett litt av buljongen igjen for å få perfekt tykkelse på suppa. Smak til med salt og pepper. Dersom det ikke er klart for servering umiddelbart, kan du ha det over i en kjele igjen for å holde den varm.

– Hell over i to boller, ha en liten teskje creme fraiche i midten, strø over pancettaen og pynt med et mynteblad eller to. Serveres med ristet brød og hjemmelaget hvitløkssmør.

ertesuppeing

 

Hvitløkssmør
– Ha romtemperert smør, finhakket hvitløk og en liten neve fersk bladpersille som også finhakkes over i en blender. Tilsett så saften av en halv sitron samt litt salt og pepper. Blandes godt sammen. Ha det over på litt plastfolie, lag en liten pølse av det, rull sammen og ha i kjøleskapet. Smaker utrolig friskt og digg.

hvitloksmor

 

LagreLagre

Mer snacks

6 kommentarer

*vigdis mars 31, 2010 - 17:16

*heia! så gøy med matblogg! som de matvraka vi er så skal vi følge med her og la oss inspirere:) vi burde få til en mat og vindate – lurer på om vi ikke inviterer oss selv ned til dere snart;) *god påske!

Espen Nersveen mars 31, 2010 - 20:41

heisann, topp at dere popper innom med planer om å følge med, det settes pris på vettu. en mat og vindate hadde så absolutt gjort seg, det bør vi få satt til livs syntes jeg.

Maria (Mat, vin og musikk) april 1, 2010 - 11:31

Hei 🙂 Tusen takk for hyggelig kommentar for et par dager siden.. Det har vært litt smått med innlegg denne høsten/vinteren fordi jeg og mannen har bodd hos og dermed delt kjøkken med Svigers. Det har rett og slett vært litt trangt, og ikke inspirert til de store utfoldelsene. Men nå har vi endelig flyttet inn i nyt hus og har godt med boltreplass på kjøkkenet. Så det blir nok større produksjon utover våren 🙂 Bloggens andre bidragsyter, Kathrine, er travelt opptatt med masterstudier, men jeg håper at hun også finner tid til å blogge litt utover våren.

Men hallo! Matbloggen deres er jo helt fantastisk! En av de fineste jeg har sett! Jeg har lagt dere til i listen over blogger jeg anbefaler, sånn at flere forhåpentligvis kan oppdage dere og følge med.

Ønsker dere en fin påske med mye kos og god mat 🙂

Maria

Espen Nersveen april 2, 2010 - 17:42

Heisann Maria.
Bodd med svigers ja, får vel godta det som unnskyldning 🙂 Nytt hus høres fantastisk ut, ser frem til å lese om deres krumspring på nytt kjøkken. Og tuuuusen takk for topp tilbakemelding angående vår blogg. Det er utrolig hyggelig å høre, håper dere fortsetter å poppe innom i ny og ne.

Videre god påske, vi blogges

Werner (NokEnMatblogg) april 26, 2010 - 11:46

Jeg stoppet på denne i søken etter middagstips; tips til enkle, sunne og rimelige hverdagsretter er alltid gull!

Hvor kjøper du pancetta? Strøm-Larsen kanskje? «Min» slakter har ikke produkter av svin sedu!

Espen Nersveen mai 3, 2010 - 15:21

Heisann du, kommentaren din havnet merkelig nok i spamfilteret gitt.
Jeg kjøper min pancetta på Hotel Havana på løkka, thorvald meyersgate et eller annet.
Der har de en hel masse snacks, anbefales. 🙂

Det går ikke å kommentere