Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR KREMET FISKESUPPE

KREMET FISKESUPPE

av Espen Nersveen

Tidligere i år var jeg så heldig å få en hel piggvar på litt over 2 kg av min nydelige fotografkollega og studiokompis Sigve. Etter å ha filetert den og spist et av mine definitivt beste hjemmelagde fiskemåltid slengte jeg restene i en kjele og kokte kraft på det. Den har ligget i fryseren siden så følte det var på høy tid å benytte seg av litt av den. Jeg tok igjen frem den fantastiske Familiekokeboka og fant en kremet fiskesuppe som jeg syntes hørtes svært så god ut, samt rask nok for en vanlig hverdagsmiddag. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og fascinert over hvor markant piggvarsmaken var. Nam nam.

Denne oppskriften er til to personer.

fiskesuppeingr

INGREDIENSER

  • 6 dl fiskekraft
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2,5 dl fløte
  • 1 stor tomat
  • 2 stjerneanis
  • 1/2 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 fennikel
  • 250 g torsk
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Ha fiskekraft, vin og fløte i en kjele og varm opp mot kokepunktet. Tilsett så grovhakket tomat, finhakket hvitløk og chili uten frø samt knust anis i kraften. Kok opp og la suppa småputre mens en rører av og til. Når suppa er kokt inn til en passende tykkelse, ca. 2/3 så kjøres den glatt i en blender. Sil av gjennom en finmasket sil dersom man ønsker en enda glattere suppe. Mens suppa koker kan man trekke fisken.

– Varm godt saltet vann til kokepunktet. Del fisken i passe store biter, ha i og la den trekke ferdig. Tar ca. 5 minutter. Husk å ha mye salt i vannet. Når fisken er ferdig legges den til side. Før servering koker du opp suppa, tilsetter fennikel hakket i små terninger og lar suppa trekke i 3-4 minutter til fennikelen har en passende konsistens. Smak til suppa med salt og pepper og ha i fiskestykkene rett før servering. Pepre forsiktig for kontrast i overflaten og anrett med noen friske timianblader. Server med noe godt brød og hugg innpå.

fiskesuppefisk

Mer snacks

4 kommentarer

Henrik mars 25, 2010 - 13:20

Lekkert!

Espen Nersveen mars 25, 2010 - 14:04

Thanks 😉

Christian november 21, 2011 - 00:58

Yo!

Digger mat bloggen, fine saker, sterke saker.

Kjørte på med en fiske suppe ala Nersveen til 10 gjester i helga, fungerte sabla bra så takk skal du ha.

Håper alt står bra tæl!

Christian

Espen Nersveen november 23, 2011 - 14:22

Takk du.
Så bra at det fungerte, litt angst om man prøver ut en oppskrift fra min blogg til 10 pers for så at alt går åt helvete. 🙂
Alt er bra her, selv om jeg merker at jeg er litt misunnelig på det været du sikkert nyter as we speak.

Espenw

Det går ikke å kommentere