Dette er et snasent tilbehør som ofte kastes sammen hjemme hos oss. Det huker liksom av alle boksene, det er friskt og syrlig, det er saftig og sødmefullt og det er lett spicy. En salat som passer perfekt til alt av krydret mat, det være seg fra det asiatiske kjøkken eller fra BBQ-smoker’n. Spare ribs, grilla kyllingklubber, crispy duck eller noe annet snacks. Og samtidig så setter det farge på tilværelsen. Tilbehørenes påfugl, eller transvestitt om du vil.

INGREDIENSER

  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 1 rød chili
  • 1 neve koriander
  • saften av en lime
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Fremgangsmåten er selvfølgelig lekende lett. Mango og avokado skrelles/renses og kuttes i relativt grove biter. Chilien kan få litt mindre biter.

– En raus neve med koriander grovhakkes. Koriander er überdigg.

– Skvis over saften av en lime. Jeg er syrefreek så er raus med saften, men dette må smakes til.

– Til slutt kverner du over litt pepper og drysser over litt havsalt.

– Sånn. Et diorama av farger og smak er klar til å innta plass ved siden av noe digg kjøtt eller fjærkre. Heldig er du.

Print Friendly