Eric Texier er ingeniøren som hoppet av en lysende karriere for å studere ønologi i Bordeaux i 1992. Året etter gikk han i lære i Macon i Burgund. Allerede to år senere laget han sin første årgang med vin.

Men det var først da han fant den glemte appelasjonen Brezeme, helt syd i Nord-Rhone at det virkelig ble bra. Eric Texier lager vin både fra egne vinmarker og fra negociantvirksomheter på tvers av Rhone-dalen og i nevnte Macon. I 2001 gikk han over til å drive alle sine vinmarker økologisk og han prøver seg også frem med biodynamiske prinsipper. For mange er nå Brezeme blitt synonymt med Eric Texier.

Dagens flaske er riktignok fra negociantvirksomhetene i Sør-Rhone. Altså innkjøpte druer som foredles hos Texier.

FAKTABOKS

  • Produsent: Eric Texier
  • Land: Frankrike, Sør-Rhône
  • Drue: 50% Grenache, samt Cinsault, Carignan, Marsanne og Rousanne
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 12.5%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 9303401
  • Pris: 149,-
  • Poeng: 85

SMAKSNOTATER

En middels til mørk rød farge med en fin klarhet. Duften har en nydelig og tydelig karakter med floralitet, sødmefull rødbærsfrukt og mørkere bær som solbær og bjørnebær. Urter og skog, lakristoner og litt vanilje i sødmen er også tilstede. Tiltalende.

I munnen oppleves den i anslaget som frisk, slank, fruktig og ekstremt saftig. Elegante, runde kanter, med en fast og stram kjerne. Preg av urter og peprete krydderhet. Varm og sødmefull frukt med middels fyldighet. Ikke den mest komplekse i munnen, men svært drikkevennlig og med fin fruktkarakter. Avslutningen er fast og syrlig med avslepne, milde tanniner og en lett bitterhet idet siste dråpe farer forbi drøvelen.

En vin basert på druen Grenache med saftig og frisk bærkarakter og sødmefull frukt i munnen. Legg til en syrlig og fokusert avslutning og du har en vin som vil passe ypperlig til retter av lyst kjøtt, kylling og lam. Den innehar de kvaliteter en god vin til 150 kroner skal ha. Godt drikke for en god penge, en finfin ukedagsvin og husvin.

Obs. Nyere årganger har en litt annen etikett, samt at «Chat Fou Non Filtre» er lagt til i navnet.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på Vinmonopolet.no.

Print Friendly, PDF & Email