Nå nærmer det seg jul med stormskritt og middagen må planlegges. Og dersom du skal ha ribbe eller kalkun på bordet så er dette et svært snasent tilbehør. Rosenkål har ikke så veldig høy stjerne hos folk, men tilberedt og krydret riktig så er det nydelig. Og siden akevitten uansett vil være i glasset, hvorfor ikke ha litt på tallerkenen også?

INGREDIENSER

  • 1 kg rosenkål
  • solsikkeolje
  • 1 dl god olivenolje
  • 8 ss akevitt
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper
  • 4 ts karve

SLIK GJØR DU DET

– Skyll rosenkålen godt. Ha de så over i en kjele med kokende, saltet vann og forvell de i et par minutter til de er møre, men med tyggemotstand før du har de over i et bad med isvann.

– Når rosenkålen er avkjølt så har du de over på et rent håndkle så de får rent av seg. Skjær de så i skiver og ha de over i en panne med litt stekeolje og smør.
– Fres de i 3-5 minutter til de får litt stekeskorpe.

– Ha akevitten i en bolle og visp inn olivenoljen. Tilsett krydderet og bland godt. Vend så vinaigrettene inn i kålen, og la salaten trekke noen timer. Helst over natten. Skal den stå over natten så settes den i kjøleskap, men sett den i romtemperatur noen timer før servering.

– Værsegod.

Print Friendly, PDF & Email