Det vi nok savner mest etter overgangen fra Markveien på løkka til Kringsjåveien på Jar er den fantastiske maten på East Kitchen som lå i gata vår. De hadde allverdens asiatisk mat til en billig penge, og de har verdens beste vårruller. Fantastisk mye smak, crispy og saftige. Så skal man deppe og savne, eller skal man ta ansvar og skape? Som regel ville jeg nok valgt det første, men denne gangen tok jeg ansvar.

Jeg kjøpte meg jo en billig frityrkoker for et par uker siden, og inntil nå har den kun hatt besøk av potet. Det var på tide at også den ble innviet i vårt kjøttetende matregime. Den rullen vi alltid kjøper på East har svinekjøtt som hovedingrediens, det ville jeg også ha, men jeg ville også lage noen med and.

INGREDIENSER

 • vårrull/rispapir
 • kvernet svinekjøtt
 • andebryst
 • kyllingkraft
 • vårløk
 • gulrot
 • hvitløk
 • grønn chili
 • ingefær
 • koriander
 • chilipulver
 • fishsauce
 • selleristang
 • peanøtter
 • maisenna
 • enorme mengder sursøtchilisaus

SLIK GJØR DU DET

– Svinekjøttet jeg brukte var svinenakke som jeg fikk kvernet opp på butikken. Når det gjelder tilbehøret så hadde jeg alt unntatt peanøtter sammen med svinet, også hadde jeg alt unntatt fishsauce sammen med anda. Men her har man jo full frihet, det er ingen grunn til at du skal forholde deg til det jeg har brukt, kjøp de ingrediensene du selv vil ha.

– Finhakk eller riv alle grønnsakene og fordel de i hver sin bolle. Jeg har ikke oppgitt noen mengdeforhold da jeg selv ikke forholdt meg til det. Bland sammen det du måtte ønske, og ta mest av det du liker best. 🙂

– Brun svinekjøttet i en panne, la det kjøle seg ned før du blander det inn i sin grønnsaksbolle.

– Kok opp ca. 5 dl kyllingkraft i en kjele, når det koker så har du i andebrystet(uten skinn), gir det et kjapt oppkok og setter kjelen til side. La trekke i ca. 30 minutter. Ta så ut anda og la den kjøle seg ned noe.

– Del andebrystet i mindre biter og ha det i en blender sammen med sin grønnsaksbolle. Kjør til det ser kvernet ut og er godt blandet.

– I en liten skål så blander du sammen 1 teskje maisenna med litt vann, dette er «limet» du skal bruke på papiret.

– Jeg brukte rispapir som må bløtlegges i en 10 sekunders tid før du legger det over på et fuktig håndkle. Vanlig vårrullpapir er filodeig som man kan få kjøpt frossent. Ta så ca. en spiseskje med enten svineblandingen eller andeblandingen og legg den midt på arket.
Dypp fingrene i maisenna-blandingen og gni langs kantene på papiret. Rull sammen så fint og stramt du klarer, vi vil ikke ha luftbobler i rullen.

– Gjenta denne prosessen til du enten er tom for vårrull-papir eller innhold. Samtidig så varmer du opp olje enten i en kjele eller i en frityrkoker til ca. 180 grader.

– Friter til de har fått en crispy overflate, det er viktig at vårrullene ikke har noe vann/fukt på seg når de havner i oljen for da kan de fort revne.

– Når du har fritert opp rullene så fyller du en svær bolle med sursøt-chilisaus, dypper og gomler. Fytti grisen så godt det er med vårruller, og det var nok også grisen som stod for det beste innholdet.

varrull03

Print Friendly, PDF & Email