Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL VÅRRULL MED AND OG HOISINSAUS

VÅRRULL MED AND OG HOISINSAUS

av Espen Nersveen

And, fuglen som alltid blir værende igjen i hylla idet folket hamstrer Prior-produkter. Dakar liten. Selv er jeg en svoren fan av and, elsker det faktisk og prøver i så måte og være inkluderene ved å ta med meg and hjem så ofte jeg kan. Frua har nemlig ytret et ønske om mer asiatisk mat i heimen, og da må man jo ta dette til etterretning. Man vil jo at frua skal være i go’hjørnet.

Så da ble det en tur til butikken, asiatiske ingredienser ble handlet inn, det ble en halvannen times kokkelering, fruen konsumerte og sa seg fornøyd. Så da må jeg jo dele retten med dere, den er nemlig digg.

INGREDIENSER

  • 2 andelår
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 dl hoisinsaus
  • TILBEHØR
  • 4 rispapir(vårruller)
  • 4 ss hoisinsaus
  • 1/2 agurk
  • 3 vårløk

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å dele andekjøttet i strimler, ha det i en kjele sammen med 1 liter kyllingkraft og 1 dl hoisinsaus.

– La dette koke i en times tid. La så kjøttet renne av seg på et kjøkkenpapir og stek det raskt i litt olje.

– Mens anda putrer så skjærer du vårløken litt på skrå i veldig tynne skiver. Skrell av alt det grønne på agurken, del den i to og skrap ut den myke innmaten med en skje. Skjær så agurken i lange, tynne strimler.

– Ha rispapir i en beholder med vann i ca 20 sekunder, legg det så over på et vått håndkle. Det skal nå ha en litt klissete overflate. Legg på andekjøttet, noen strimler med agurk og litt vårløk. Hell en god spiseskje med hoisinsaus over. Brett sammen rispapiret og hugg innpå mens kjøttet er varmt. Om ønskelig kan også vårrullene friteres.

– Server med litt tempurafriterte grønnsaker og en skål med søt chilisaus.

Mer snacks

13 kommentarer

Torill februar 6, 2011 - 18:23

Dette så skikkelig deilig ut og skal prøves :o)) Men når du skriver «rispapir» mener du filodeig?

Espen Nersveen februar 6, 2011 - 18:39

Hei Torill.
Jeg mener faktisk rispapir jeg. 🙂
Er et ferdig produkt, veeeldig tynt. Ligner litt på gelatinplater egentlig, i utgangspunktet stive, men etter bløtlegging så er de perfekte innpakningspapir.

Torill februar 6, 2011 - 18:53

Hvor får man kjøpt det? Tror ikke jeg har sett det i butikkene.Man kan altså spise dette papiret? Jeg kjenner ikke til det skjønner du :o)

Espen Nersveen februar 6, 2011 - 18:57

Jeg kjøpte det på Meny på CC Vest på Lilleaker. Men de har det nok i de fleste asiatiske «innvandrersjapper». Jeg vil definere produktet som 100% smakløst, ergo er det kun for å holde maten på plass. Fantastisk genialt produkt syntes jeg. Det kan også friteres, jeg prøvde, men de gikk i stykker. Så tror jeg ville valgt noe filodeig for fritering.

Thea februar 7, 2011 - 12:11

Hei Espen! Veldig fin blogg og masse god inspirasjon, jeg er stadig innom! Og så synes jeg det er litt ekstra gøy at dere bor på Jar, ettersom jeg er Lilleaker-jente! Keep up the good work =)

Espen Nersveen februar 7, 2011 - 19:36

Heisann Thea
Så hyggelig med folk som stadig er innom da, skal gjøre mitt ytterste for at du vil fortsette å komme tilbake. 🙂
Er du fra Lilleaker eller bor du på Lilleaker? Jeg er uansett stadig i nærleiken da jeg handler mye av maten min på CC Vest.
Vi «sees».

Veronika februar 7, 2011 - 21:14

Flott blogg du har her 🙂 Asiatisk mat er så godt, og dette så veldig fristende ut!

Espen Nersveen februar 8, 2011 - 11:19

Tusen takk, asiatisk er fantastisk. Kommer en ny rett med asia-smaker nå litt senere i dag. 🙂

Thea februar 7, 2011 - 22:11

Jeg er oppvokst på Lilleaker med CC-bolle på baker’n til en tier som høydepunktet når vi skulle handle. Nå nyter jeg studenttilværelsen utenbys, men regner nok Lilleaker som «hjemme» noen år til =) Vi «sees»!

Yngve februar 12, 2011 - 18:11

Hei Espen
Dette er en kjempegod kombinasjon.
Selv foretrekker jeg å bytte rispapiret med kinesiske pannekaker. Disse kan du lage selv eller få kjøpt i en asiatisk
butikk.

Espen Nersveen februar 13, 2011 - 08:54

Hei Yngve
Det var også planen min, men da jeg ikke fant disse så måtte jeg komme opp med et bra substitutt. Neste gang blir det med asiatiske pannekaker. 🙂

Anders september 19, 2011 - 11:39

Har du en favoritt Hoisinsaus?

Espen Nersveen september 19, 2011 - 14:14

Jeg er ikke bevandret nok innen Hoisin-verdenen til å ha kommet så langt som å ha en favortt, men den jeg har som er av merket Blue Dragon er hvertfall dritgod.

Det går ikke å kommentere