«Hei, er jeg kommet til Heia Mat’s oppskrift-bestilling?» «Ja, det stemmer, hva kan vi hjelpe deg med?» «Nei, du vet, det er jo denne tidsklemma da. Vi vil gjerne spise godt, men med begrenset tid. Noen tips?» «Tja, vi har akkurat fått inn en ordentlig frekkas av en rett, tar ca. 5 minutter med forarbeid også lager den seg selv i løpet av en times tid. Hvordan høres det ut?» «Perfekt, da kan jeg hjelpe pjokken med lekser, vaske noen klær og kline litt med typen mens maten steker. Jeg bestiller gjerne den». «Topp, oppskriften er gjengitt nedenfor og faktura på vei i posten. Håper det smaker.»

Nå skal ikke jeg late som om jeg er opphavet til denne oppskriften. Om det i det hele tatt kan kalles oppskrift, det er vel bare nok en metode å tilberede den mest populære fuglen i landet, kyllingen. Jeg kjøpte meg nylig en kokebok ført i pennen av den heiteste 50-åringen i matindustrien, the one and only Nigella. Og det var i denne boka jeg kom over denne oppskriften, og jeg angrer virkelig ikke på at jeg ga den et forsøk.
Ting som lager seg selv og som kun krever en form, altså minimum oppvask, er jo alltid populært. Dette smakte også fortreffelig og er nok noe vi kommer til å lage mang en gang her hjemme.

INGREDIENSER

  • 1 stange kyllinglår pr. pers
  • poteter
  • chorizopølse
  • appelsin
  • tørket oregano
  • rødløk
  • olje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Finn frem en passende ildfast form og hell litt olje i slik at det såvidt dekker bunnen. Sett på ovnen på 200 grader.

– Så skyller vi potetene godt og deler disse i passende biter og har de over i formen. Salte og pepre godt og rør de rundt i formen slik at alle potetene får både olje, salt og pepper på seg.

– Salte og pepre kyllinglårene og legg de over i formen med skinnsiden opp.

– Del opp chorizoen i ca. 4 cm lange biter og ha de i formen.

– Riv over skallet fra en appelsin, skvis gjerne litt av saften over i formen også.

– Kutt en rødløk i skiver og ha over i formen.

– Krydre med tørket oregano og eventuelt andre krydder. Du kan også ha i noen gulrøtter, pastinakk osv. om ønskelig.

– Sett så formen inn i ovnen og la den stå i 1 time. Bruk denne tiden til akkurat det du måtte ønske.

– Retten kan serveres rett fra formen og du kan bruke stekesjyen som saus. Jeg valgte allikevel og lage denne sausen til.

Print Friendly, PDF & Email