Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER FROZEN STRAWBERRY YOGHURT

FROZEN STRAWBERRY YOGHURT

av Espen Nersveen

Is er digg. Om du er uenig med meg vedrørende det så syntes jeg ikke bare synd på deg, men også på de rundt deg. Is er nemlig digg, ferdig snakka. Det eneste problemet med is er jo at det i utgangspunktet egentlig er en blanding av sukker, fløte og eggeplommer du heller i deg. Ikke helt hva man trenger om man jobber med å bli slank til sommeren 2012. Så hvordan lage en is som er, hvertfall nesten, like digg, men ikke fullt så usunn. Jo, man tar mindre sukker, og bytter ut fløten med yoghurt. Lekent.

Jeg prøvde å komme opp med en norsk tittel, men jeg fant ingen som hadde den rette snerten. Frossen yoghurt funka liksom ikke helt, så til alle dere faste blogglesere i alderen 2-5 år, beklager. Spør mamma eller pappa om hjelp til oversetting.
Det beste er jo selvfølgelig å bruke ekte gresk yoghurt, da denne er både fetere og har en tykkere konsistens. Men her tar vi til takke med helt vanlig yoghurt naturell fra det lille indie-meieriet Tine. Det du da må gjøre er å ha yoghurten over i en finmasket sil, over en bolle slik at all væsken kan renne ut, da blir konsistens tykkere og bedre til sitt bruk.

INGREDIENSER

  • 1 kurv med norske jordbær
  • 240 gram med yoghurt naturell
  • 140 gram sukker
  • 1 teskje sitronsaft

SLIK GJØR DU DET

– Skyll og del opp jordbærene i mindre biter. Ha de over i en arbeidsbolle sammen med sukkeret og bland godt sammen. La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer, rør innimellom.
Sukkeret gjør både at bærene smaker mye mer, men også at rødfargen blir ekstra kraftig og fin.

– Hell jordbærene, yoghurten og sitronsaften over i en blender og kjør til en jevn og fin puré. Hell det over i en arbeidsbolle.

– Settes i kjøleskap for nedkjøling i ca. 1 time.

– Hell så blandingen over i en ismaskin i 20-30 minutter. Spises aller helst med en gang, eventuelt frys ned for senere bruk. Husk å sette isen i romtemperatur en stund før nyting.

– Få så kjæresten din til å gjøre det slutt med deg, sett filmen “love actually” på repeat og spis deg stappmett og feit på yoghurtis som trøst. Det er lett verdt det.

frozen02

Mer snacks

28 kommentarer

Gabriel juni 24, 2011 - 07:55

…og bytt ut sukkeret med Stevia så er den enda sunnere 😉

Reply
Espen Nersveen juni 24, 2011 - 08:26

Stevia har jeg faktisk aldri hørt om, googla det nå og fant ut at det var en søt urt? Må innrømme at jeg er ørlite grann skeptisk.

Reply
Marit juni 24, 2011 - 08:58

dååååån. synes det høres spennende ut med stevia! hvor får man kjøpt det? og får man det i fersk form? lett å så selv mon tro?

Reply
Andreas juni 24, 2011 - 22:58

Det smaker bare rart og ikke som sukker. Men at det kunne være søtt i sammenheng er jo mulig.

Reply
Bjørnar Waage juni 24, 2011 - 23:16

Nydelig…
Fine bilder, kjempefin side og jeg får vann i munnen av oppskriftene

Reply
Espen Nersveen juni 25, 2011 - 08:58

Tusen takk Bjørnar.
Får håpe du lager noen av oppskriftene da, og at de faller i smak. 🙂

Reply
Line juni 26, 2011 - 14:58

Er det mulig å lage frozen yoghurt uten ismaskin?

Reply
Espen Nersveen juni 26, 2011 - 18:08

Jada, dersom du bruker frosne bær så kan du spise det med engang rett ut av blenderen. Eventuelt kan du fryse de ned i en passende form, men da må du røre jevnlig så du ikke får iskrystaller.

Men om du har en kjøkkenmaskin så vil jeg absolutt anbefale å kjøpe en ismaskin til den, gir mye nytelse. 🙂

Reply
Mari juli 4, 2011 - 09:11

Dette så farlig godt ut! Skal prøve å veganisere denne i dag, med soyayoghurt 🙂

Reply
Espen Nersveen juli 5, 2011 - 15:05

Veganisere. Hørtes skummelt ut. 🙂

Reply
kristine juli 4, 2011 - 22:39

Denne skal jeg prøve!! Utrolig bra at du har oppskrifter med tanke på “en litt sunnere linje”;);) Og ang stevia nevner jeg at det foreløpig er ulovlig i Norge… Tror myndighetene vurderer om det skal bli lovlig, men likevel, det er litt omstridt;)

Reply
[kjøkkentjeneste] juli 5, 2011 - 00:38

Hei

Ina fra Mat på bordet og jeg har startet Matbloggsentralen, en samling med blant annet matbloggere. Dersom du har lyst til å bli medlem, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar i det første innlegget vårt eller sende en epost til kjoekkentjeneste@gmail.com.

http://matbloggsentralen.blogspot.com/

Reply
Kristine juli 8, 2011 - 21:43

Dette skal desidert prøves. Jeg bytter bort sukker med sukrin, så blir dette en kjernesunn oppskrift 🙂

Reply
Anna juli 16, 2011 - 22:04

Jeg heier på veganiseringen av denne oppskriften, særlig siden bloggeier er så skeptisk 🙂 Det er faktisk ikke så ille, man må bare ha litt positiv innstilling til det. Heldigvis kan vi stakkars laktoseintolerante wannabe-veggiser spise yoghurt, så da kan du skrive deg det bak øret, Espen. Det er mulig å få tak i stevia-planter rundt omkring, og jeg tror ikke det straffes like hardt å dyrke en sånn som å ha en hasjplantasje. Jeg hadde en engang, men jeg drepte den før jeg fikk brukt den til noe. At det er ulovlig har kanskje noe med at sukkerlobbyen i USA er så sterk?

Reply
Thomas juli 17, 2011 - 22:13

Ang. Stevia, så har jeg testet det i diverse saker og ting, men jeg synes det er sykt vanskelig å porsjonere, da det er 300 ganger søtere enn sukker.
Prøvde å lage en übersunn iskrem med lettmelk og stevia, men resultatet smakte høggorm. Men det kan ha vært p.g.a. For lav fettprosent.

Det er forresten en gård ute ved Holmsbu som har Stevia. Den er i tillegg (som alt det andre de har) dyrket biodynamisk. De pleier også å ha åpent gårdsutsalg. 🙂

Reply
Jo juli 18, 2011 - 17:42

Ser sykt godt ut!! Den skal prøves!

Reply
Espen Nersveen juli 19, 2011 - 10:46

Topp. Give it a try.

Reply
Superkokken juli 22, 2011 - 14:59

Mmmmmmm. En sommer uten is, er ikke noen god sommer 🙂

Reply
randi juli 25, 2011 - 12:11

ENDA sunnere og meget god variant er denne;
Frys banan i passende biter, kjør disse i en foodprosessor eller kraftig stavmikser med litt sitronsaft,tilsett bringebær, jordbær eller den smak du vil…………
helt vegan og bare sunn 🙂
Sitronsaften fjerner den litt emne banansmaken slik at bananen fungerer som en “krem substans” mer enn en smakstilsetter.
Og det er i tillegg en ypperlig måte å bruke vel modne bananer på, de som skjelden spises- frys dem og lag is!
😉

Reply
Ally august 2, 2011 - 15:48

Stevia er ikke ulovlig å verken dyrke eller bruke, men det er ulovlig i den forstand at det ikke er et godkjent næringsmiddel i tørket form. Man får kjøpt det i Sverige – enten tørkede finmalte blader (grønt) – ca 7 ganger søtere enn sukker , eller krystalisert (hvitt) som er ca 300 ganger søtere enn sukker. Man kan også få kjøpt det flytende alla flytende Natreen, til å ha i f.eks te. Vil man prøve selv, så selger Plantasjen i Norge steviaplanter fullt lovlig, er bare å tørke dem på varmluft og knuse dem. Jeg holder meg til sukrin..

Reply
Geir A Larsen august 9, 2011 - 12:48

I tillegg til at det smaker godt ser jeg at det finnes betraktelig vitenskapelige studier på steviosid og dens helsevirkninger.

F.eks:
-Effekt og tolerabilitet av Oral Stevioside hos pasienter med forhøyet blodtrykk: En toårig, randomisert, placebokontrollert studie
-Antihyperglykemisk effekt av Stevioside i type 2 diabetes pasienter

Ser http://www.sunnstevia.no har mange studier om dette.

Geir

Reply
Frozen Strawberry Yoghurt by Heia Mat november 17, 2011 - 13:31

[…] Sjekk Heia Mat for hele oppskriften! […]

Reply
Julie november 17, 2011 - 18:43

Namm det ser kjempe godt ut!

Reply
Espen Nersveen november 23, 2011 - 14:20

Det er det faktisk også. 🙂

Reply
Yasi november 22, 2011 - 14:53

NOOOOM 🙂 Så superdeilig ut 🙂

Reply
Marius Lien juni 4, 2012 - 13:52

Smaken på denne er fantastisk frisk og fin – jeg har bare litt problemer med at den blir litt for mye sorbetkonsistens og litt lite creamy. Er det rett og slett fordi forholdet jordbær og yoghurt er feil? Altså for mye vann fra jordbærene i forhold til yoghurten? Jeg siler ut yoghurten som du beskriver. Ellers en killer som ble en “instant classic” her hjemme 🙂

Reply
Espen Nersveen juni 6, 2012 - 10:33

Heisann
Den blir nok litt mer sorbet enn sånn frozen yoghurt du får på typ 7-eleven ja. Dette har også litt med innfrysingen å gjøre, har du en ismaskin eller bruker du fryser? Jordbærene gjør den mindre creamy så du kan jo utforske andre muligheter, f.eks. koke opp jordbærene, lage pure for så å sile de og kun bruke væsken? Godt er det uansett. 😉

Reply
julie april 15, 2013 - 21:18

hold dere unna stevia og alle andre slike produkter.
sukker er søtt, og hjernen er trent opp til at når den registrer søtt på tungen forventer den en viss mengde energi inn. når dette ikke kommer “krever” hjernen det den ikke fikk, og gjør deg sulten på mer søtt. så du lurer ikke kroppen, den er faktisk smartere enn deg…..

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.