Jeg er nok godt over gjennomsnittet glad i kylling. Og da mener jeg ikke bittesmå Priorversjoner. Men aller helst Stangekylling. Hvorvidt det er hel, filèt, vinger eller som i denne sammenhengen lår spiller liten trille. Det er digg uansett. Og sunnhet satt til side, er det noe bedre enn skikkelig crispy kyllingskinn?
Slik gjør du det
Ingredienser
- kyllinglår
- timian
- rosmarin
- potetsalat
- tomat
- agurk
- sjalottløk
- rødvinseddik
- sitron
- balsamico
- olivenolje
- smør
- salt og pepper
Kyllinglår
– Finhakk timian, hvitløk, rosmarin og bland dette sammen med romtemperert smør. Dytt kryddersmøret inn under skinnet på kyllingen, legg også en sitronskive inn under skinnet. Ha olje i en varm plate og stek kyllinglåret i noen minutter med skinnet ned til det har fått en fin farge, snu låret og stek videre i et minutts tid. Sett pannen i en forvarmet ovn på 180 grader og viderestek i ca. 30 minutter, la hvile i minst 5 minutter før servering.
Potetsalat
– For tidligere beskrevet oppskrift på potetsalat, se her.
Tomatsalat med vinaigrette
– Bland sammen en god olivenolje med litt balsamico og rødvinseddik. Tilsett finhakket sjalottløk, sitronsaft og litt salt og pepper. Del cherrytomater i to og agurk i tilsvarende biter. Ha så over ønsket mengde vinaigrette.
– Jekk deg en kald flaske Wit av Nøgne Ø, knask kyllingen med henda og la smaksløkene kose seg. Det har de fortjent.
1 kommentarer
Dette ser nydelig ut:)
Jeg elsker kylling også og skal prøve ut denne oppskriften også:)
Det går ikke å kommentere