Hjem SJØLVE LIVET SHOPPING

SHOPPING

av Espen Nersveen

Shopping og champagne. To ting det settes svært stor pris på her i gården. La oss fokusere på shoppingen. Nitti prosent av mitt budsjett blir brukt på mat og drikke, jeg elsker å tusle rundt i bedre matbutikker. Lukte, kjenne, tjuvsmake og ikke minst fylle noen bæreposer med snacks til å ta med hjem. Beklageligvis er det ikke flust med fantastiske matbutikker, men de som er bra er hvertfall veldig bra. En god kaffe på Java, etterfulgt av grenseløs inspirasjon hos Gutta på haugen, vanvittig fersk og fantastisk sjømat på Tjuvholmen sjømagasin, det beste kjøttet i byen hos Strøm-Larsen. Mulighetene og tilbudet er der.

Gleden av å legge igjen penger på de bra stedene i byen overskygger lett at man betaler en god del mer. Ikke minst bidrar man til at det blir lettere for de å overleve, samt kanskje inspirere flere til å åpne gourmetsteder. Men kanskje aller viktigst for matnerder som meg selv, råvarene er jo så veldig mye bedre.
Det fins altfor mange som hyller kvalitetsbutikkene og klager over at det ikke fins flere, men når hverdagen inntreffer legger man allikevel igjen lønna si hos Kiwi, Rema eller en annen smått trist dagligvareforretning. Jeg er dessverre også en av de, selv om jeg prøver så godt jeg kan og sakte men sikkert skyve mer og mer av matbudsjettet mitt over til de som fortjener det. Ildsjelene som gjør sitt ytterste for at det skal være fantastiske råvarer tilgjengelig for alle og enhver.

Hva er vel bedre enn å komme hjem med hendene fulle av ferske urter som lett utkonkurrerer den beste parfyme på lukt, fisk som fortsatt levde når du gikk og la deg kvelden i forveien, grønnsaker og frukt i alle regnbuens farger. Og alle råvarene med det til felles at de kun vil gi deg og dine et fantastisk måltid og en flott matopplevelse.
Personlig føler jeg en vanvittig stolthet når et måltid jeg har kreert virkelig treffer, det gir en enorm inspirasjon til å lage mer mat. Noe nytt, noe spennende, noe avansert. Med større og større fokus på råvarer, med programmer som Hellstrøm rydder opp, 4 stjerners middag og Masterchef, med det faktum at mat seiler opp som en viktig lidenskap for flere og flere, noe både denne og tusenvis av andre matblogger på verdensveven er bevis på, så har jeg trua på at det bare skal bli lettere og lettere å få tak i bra råvarer. Og hva er det? Jo, det er stas.

Merker at mens jeg skriver dette så får jeg en vanvittig trang til å gi blanke i at jeg må sitte på kontoret til midnatt, løpe hjemover så jeg akkurat rekker innom Hotel Havana og Sultan, slenge på fantastiske Band on the run med Paul McCartney & Wings på spilleren og koke ihop et fantastisk måltid til min perfekte kjæreste. Mat er lykke, og mat er sannsynligvis også grunnen til at jeg fortsatt er kjæresten til en kvinne som er waaaaay out of my league. Det tror jeg de fleste av mine kompiser vil si seg helt enige i.

Løp og kjøp. Stek og kok. Nyt.

Mer snacks

2 kommentarer

Eirik juni 10, 2010 - 18:26

Nååååhh… 🙂 You guys!

Har tilgode å handle på Tjuvholmen, men Fjelberg er min nye nabo, så jeg klager ikke på tilgangen..

La oss koke litt sammen en dag!

Espen Nersveen juni 10, 2010 - 19:39

Fjelberg er sykt fresht. Skulle ønske jeg og bodde på Frogner.
Vi skal så koke sammen, kanskje til uka?

Det går ikke å kommentere