Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL KYLLINGFAJITAS

KYLLINGFAJITAS

av Espen Nersveen

Her om dagen så helstekte jeg en kylling fra Hovelsrud gård, dette er økologiske og lykkelige kyllinger som har fått leve lenge og dermed vokst seg store. Hele 2,5 kg var den jeg stekte, og da ble det naturlig nok litt til overs. Heldigvis er kylling perfekt restemat, og jeg valgte å lage noen særdeles enkle, men velsmakende fajitas.

Restemat for meg er noe som skal være så enkelt som overhodet mulig. Og matlagingen det er snakk om til dette måltidet er i hovedsak å lage en frisk og spicy salsa og en digg guacamole. Kyllingrestene kuttes opp i grove biter og varmes opp med krydder, og alt dyttes innpå med litt salat, rømme og maislefser. Nam.

Denne mengden var fin til 2 voksne og 2 barn.

KYLLING FAJITAS

Her om dagen så helstekte jeg en kylling fra Hovelsrud gård, dette er økologiske og lykkelige kyllinger som har fått leve lenge og dermed vokst seg store. Hele 2,5 kg var den jeg stekte, og da ble det naturlig nok litt til overs. Heldigvis er kylling perfekt restemat, og jeg valgte å lage noen særdeles enkle, men velsmakende fajitas.  FUGL KYLLINGFAJITAS European Print oppskriften
Nok til: 4 Forarbeid: Koketid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hva synes du? 3.0/5
( 5 vurderinger )

Ingredienser

 • 4-500 g restekylling
 • 1 pose fajitaskrydder
 • grønn salat
 • rømme
 • 2 avokado
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 lime
 • 3 vanlige tomater
 • 1/2 grønn paprika
 • 1/2 gul løk
 • 1/2 chili med frø
 • 1/2 urtepotte koriander
 • saften av 1+ lime
 • 1 teskje spisskummen

Sånn gjør du det

- Kyllingen kuttes i grove, men omtrentlig like store biter. Hvorvidt det er kjøtt fra lår eller bryst spiller ingen rolle.

- Guacamole lages ved at du moser kjøttet fra to avokado, finkutter to hvitløksfedd og blander dette sammen. Skvis over saften fra en lime, tilsett en liten klunk olivenolje, smak til med salt og litt sukker og til slutt har du i to spiseskjeer med rømme.

- Tomatene til salsaen deles i båter, innmaten fjernes og kjøttet finhakkes. Paprika og chili renses og finhakkes, du kan gjerne la noen chilifrø bli med i salsaen for å få den sterkere. Løk og koriander finhakkes og alt blandes sammen. Skvis over saften fra en lime og krydre med en teskje spisskummen, litt salt og pepper.

- Kyllingen varmer du raskt opp i en panne med litt olje, heller over fajitas-krydder og steker videre i noen minutter.

- Varm opp noen maistortillas i ovnen, sett frem litt grønn salat, resten av rømmen, kyllingen, salsaen og guacamolen og hugg innpå et skikkelig digg restemåltid. Heia fajitas, og heia flinke kyllingbønder.

- Kylling fra Hovelsrud Gård er tilgjengelig hos Kiwi, og her kan du se hvilke utsalg som har det i kjøledisken. Skulle ikke din lokale Kiwi stå på listen så kan det sikkert hjelpe og be de ta det inn.

#sponset

LagreLagre

Mer snacks