Spinat og ricotta er en udødelig match. Litt sprøstekt spekeskinke, ovnsbakte tomater og pinjekjerner fullførte måltidet.
INGREDIENSER
- 100 g tagliatelle pr. person
- 1 pose spinat
- 1 boks ricotta
- et par fedd hvitløk
- litt fløte
- muskatnøtt
- noen skiver spekeskinke
- cherrytomater
- pinjekjerner
- salt og pepper
SLIK GJØR DU DET
– Pastaen kokes etter anvisning. Rimelig greit. Husk å ha nok salt i vannet da, blir best slik. Jeg siler av pastavannet, har pastaen tilbake i kjelen og drysser over en raus mengde olivenolje og litt maldonsalt. Nam.
– Tomatene bakes i ovn. 180 grader i 30-60 minutter avhengig av hvor bakt man vil ha de. Tilsett gjerne noe urter og dryss over olivenolje og salt. Har jeg tid så lar jeg de ofte tørke helt inn. Da blir de intense i smaken.
– Mengden spinat mot ricotta tar jeg ofte litt på slump. Ønsket mengde spinat freses raskt i panne med litt olje til den er slått sammen, dette tar et par minutter. Tilsett finhakket hvitløk, noen rause skjeer med ricotta og bland sammen. Spe inn litt fløte for å få en litt sausete konsistens, la småputre til alt har satt seg. Smak til med salt og pepper og riv over litt muskatnøtt.
– Rist noen pinjekjerner i en tørr panne og sprøstek spekeskinke ala parma, serrano eller lignende.
– Legg en raus porsjon pasta i en dyp tallerken, på med spinat og ricotta og til slutt litt skinke og pinjekjerner. Litt parmesan har aldri skadet en pastarett. Hugg innpå.
5 kommentarer
Hei,
Hvilket type servise er det du benytter her?
Kristoffer
Hei
Produsenten av disse heter House Doctor tror jeg. De har masse interiørstæsj. Jeg kjøpte de på Bolina i Bærum, men fins i flere sjapper rundt om.
http://housedoctor.dk
Veldig glad i oppskriftene dine ass.Hilsen Kristin – ny i bransjen.
Takk du. Er vi i en bransje? Lønna jeg henter ut er hvertfall ikke nok til å ha salt i grøten. Får håpe du klarer deg bedre. 😉
Har du en god rødvin å anbefale som passer til denne retten? 🙂
Det går ikke å kommentere