Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR RISOTTO MED PANNESTEKT TORSK

RISOTTO MED PANNESTEKT TORSK

av Espen Nersveen

Fisk er godt, og noe jeg spiser jevnlig, men allikevel ikke ofte nok. Jeg elsker havets fristelser uansett om de svømmer, går sidelengs eller lever et rolig liv på havbunnen. Jeg skulle gjerne spist piggvar, sjøkreps og østers hver eneste dag, men dessverre strekker ikke økonomien helt til. Heldigvis fins det knallbra og rimeligere alternativer, og dagens proteinkilde var fisken med skjegg. Torsken. Nam.

Jeg må innrømme at jeg er blitt litt jålete i mine matveier etterhvert, og når jeg tenker fisk til middag så tenker jeg alltid fersk. Så når jeg fikk en henvendelse fra Godfisk.no om hvorvidt jeg var interessert i prøve ut sjøfryst torsk i bytte mot en neve full av cash så var jeg selvfølgelig interessert i det. Jeg valgte å pannesteke torsken i masse smør og servere den over en kremete og smaksrik risotto. En innertier. Både tekstur og smak på fisken var overraskende bra. Kanskje det ikke er så galt å snobbe nedover i ukedagene iblant?

Denne oppskriften er nok til en familie med 2 store og 2 små medlemmer.

godfisktorsk02

 

INGREDIENSER

  • 600 gram torskefilet
  • 240 gram risottoris
  • 1 l kyllingkraft/buljong
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • saften av en klementin
  • en neve med revet parmesan
  • smør
  • gressløk
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Kok opp kraften, og la den stå og småputre i en passende kjele.

– Sjalottløk og hvitløk finhakkes og freses raskt i en dyp stekepanne/sauteuse. Det skal bli blankt, men ikke få farge.

– Tilsett risen og la den frese med i et par minutter.

– Hell så over en øse eller to med kraft, og la risen stå og småputre til kraften er kokt nesten helt inn, så tilsetter du en øse til. Dette gjøres kontinuerlig til risen er lett al dente. Den skal være kremete og mør, men fortsatt med et lite bitt. Stort sett tar det i underkant av 20 minutter.

– Samtidig som at risen putrer så salter du fisken. Denne må selvfølgelig tines i forkant. Fisken stekes så i en varm panne med en raus mengde smør. Stek fisken på skinnsiden i en 5-6 minutter. Snu fisken, trekk pannen av varmen og la den ettersteke seg gjennom. Jeg liker torsken best når den bare såvidt er gjennomstekt.

– Når risen har oppnådd perfekt konsistens så tar du panna vekk fra varmen, slenger oppi et par klætter med smør, en liten neve grovhakket gressløk, en neve revet parmesan og saften av en klementin. La dette stå i et par minutter så smakene får satt seg. Smak deg så til perfeksjon med salt, pepper og kanskje litt mer klementin.

– Risottorisen legges utover en tallerken, legg over fisken og sjenk gjerne noe godt i glasset.

– God middag.

godfisktorsk03

 

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Godfisk.no. Flere oppskrifter på torsk kan du finne på deres nettsider og via emneknaggen #codshare på sosiale medier. 

Ombordproduksjon og den unike sløye- og hurtigfrysemetoden så raskt etter fangst, gjør at fisken blir produsert før dødsstivhet inntrer. Det gjør det lettere å bearbeide fisken og fiskekjøttet bevarer den fine strukturen sik at kvaliteten blir veldig god. Alle de norske fartøyene er godkjent av Mattilsynet og produserer sjøfryst torsk i henhold til kritiske styringspunkt, noe som sikrer helsemessig trygghet. Nordøstarktisk torsk og hyse er sertifisert i henhold til Marine Stewhardship Councils (MSC) miljøstandard for bærekraftig og godt bevarte fiskerier.
Godfisk.no

Mer snacks

1 kommentarer

Morten mars 5, 2015 - 20:48

Der er flott med slike sunne OG gode alternativer til den daglige maten.

Det går ikke å kommentere