Det blir egentlig litt feil å si at dette er oppskriften jeg bruker på coleslaw, fordi den lages forskjellig så og si hver gang. Man tager hva man haver er et prinsipp som ofte blir brukt her. Grunnelementene er jo det samme, men hvorvidt jeg bruker majones, rømme, creme fraiche, fløte, eddik osv. varierer. Så også mengden selvfølgelig. Men uansett, her er en oppskrift som er knallbra, også er det opp til deg å variere den og smake den til perfeksjon.
Dette holder til 4-6 personer.
INGREDIENSER
- 1 stk kål
- 3 stk gulrot
- 1 liten potte med gressløk
- 2 dl kremfløte
- 4 ss majones
- 6 ss epleeddik
- 2-3 hvitløksfedd
- 3 ss sukker
- salt og pepper
SLIK GJØR DU DET
– Dryss så litt salt over de ferdigrevne grønnsakene. La stå i en time eller to før du skyller bort saltet og tørker grønnsakene godt.
– Bland sammen fløte, sukker, majones, eddik og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
– I en stor arbeidsbolle blander du så sammen grønnsakene og dressingen. Tilsett gjerne mer fløte/majones om det trengs, og smak deg frem til perfeksjon. Det skal være et lite eddik-bitt synes jeg, syrligheten er viktig når det skal spises med relativt tungt og smaksrikt kjøtt.
– Dryss over finhakket gressløk til slutt.
– Coleslaw holder seg godt i kjøleskap, og kan nesten være bedre dagen etter den ble laget.
– God Grillings!
1 kommentarer
[…] Forrige […]
Det går ikke å kommentere