Kyllinglever får du hvertfall kjøpt på butikker som fører Holte Gård, og de blir det stadig flere av. Du kan fint bruke andelever også. Dette er som pålegg å regne, og kan både brukes på brødskiva som en annen leverpostei, gjerne med litt fersk timian, eller etter måltidet som snacks med litt godt syltetøy og noen salte kjeks.
En ting som er viktig å tenke på generelt i matlaging, og så også med dette tilbehøret, er at når man lager noe som er varmt, men som skal serveres kaldt, så må man salte det litt ekstra da smaksintensiteten alltid blir noe redusert ved nedkjøling.
INGREDIENSER
- 400 g kyllinglever
- 1 løk
- et par fedd hvitløk
- 3-4 ansjosfileter
- litt ferske urter
- smør
- salt og pepper
SLIK GJØR DU DET
– Hell kyllingleveren over i en sil og la det renne litt av seg.
– Renskjæres leveren forr sener og den slags.
– Grovkutt løk og hvitløksfedd. Fres dette sammen med ansjosen i en god dæsj med smør.
– Etter et par minutter, når løken er blitt blank så tilsetter du leveren.
– Stekes videre i noen minutter til leveren er lett rosa i kjernen.
– Kjør det hele i blenderen til blandingen er jevn og fin. Du kan fint bruke stavmikser også. Smakes så til med salt og pepper. Og husk at det gjerne kan smake litt for salt ved dette punktet. Det skal hvertfall ikke smake lite.
– Hell det så over i mindre former og sett i kjøleskap til det er nedkjølt. Vil tro at den holder seg fint i kjøleskap i en ukes tid.
– En enkel og smaksrik paté er nå klart for nytelse. Et perfekt tilbehør å ta med om man blir bedt på middag.
2 kommentarer
Jeg har noen kilo lammelever i fryseren, hva tror du om jeg gjør et substitutt? Jeg har liten erfaring med lever, det kan da ikke være så ille tenker jeg 🙂
Det vil jeg absolutt tro, lammelever er jo også ganske mild i smaken. Ser ingen grunn til at det ikke skal gå, så jeg ville gitt det er forsøk. Blir sikkert nydelig. 🙂
Det går ikke å kommentere