Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL KYLLINGSUPPE MED INDISK VRI

KYLLINGSUPPE MED INDISK VRI

av Espen Nersveen
En aromatisk, lett krydret og smaksrik kyllingsuppe med indisk vri. Laget på kyllingkraft med ingredienser som ingefær, chili, hvitløk og koriander så snakker vi her en nydelig hverdagssuppe klar for å piffe opp en heller smågrå ukedag.

Supper kan varieres i det uendelige, og i en hverdag som ofte er ganske lite variert er dette en kjærkommen egenskap. En suppe kan baseres på sjømat, fugl, grønnsaker, kjøtt eller til og med frukt som en dessert. Av en eller annen grunn så tenker jeg at man ikke blir mett på en suppe, og derfor blir den nesten alltid oversett når sulten virkelig setter inn. Men da vi til tider kjøper inn middager for hele uka så slipper vi denne problemstillingen, er det suppe på menyen så er det suppe det blir. Denne gangen ble det kyllingsuppe, vridd delvis mot India. Og jaggu ble vi ikke mette også.

Dette er nok suppe til to voksne og ei litta ei.

INGREDIENSER

  • 1 liter kyllingkraft
  • 2 kyllingfileter
  • 1 gulrot, revet
  • 1 eple, revet
  • 1 ss ingefær
  • 1/2 chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss currypulver
  • 1,5 dl matfløte
  • fersk koriander
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Kok opp kyllingkraften. Du kan også bruke fond, buljong eller lignende.

– Kutt opp kyllingfiletene i mindre biter, salte og pepre, og brun godt i varm kjele. Legg så tilside.

– Kutt opp og riv alle grønnsakene. Fres dette et par minutter i samme kjele.

kyllingsuppe02

– Tilsett currypulveret og bland dette inn, hell så over kyllingkraften og la det hele koke i 10 minutter.

– Hell suppa over i en blender og kjør fint, tilsett matfløten og bland dette godt sammen. Smak til med salt, pepper og kanskje en liten skvis sitron?

– Fordel suppen i passende skåler og tilsett kyllingbitene. Dryss over litt finsnittet fersk koriander.

– Server med et godt brød som du kan dyppe i suppa, det er jo tross alt det beste med en suppe. Dyppinga.

– Velbekomme.

– At det var? Tusen takk for nok en nydelig oppskrift sa du? Åja, bare hyggelig du, men takk for vennlige ord.

kyllingsuppe01

Mer snacks

21 kommentarer

John N. Lie mars 6, 2013 - 16:43

I dag har vi hatt suppe.

Det har du bestemt 🙂

TAKK!

Reply
Espen Nersveen mars 6, 2013 - 22:16

Håper den smakte. 😉

Reply
John N. Lie mars 7, 2013 - 12:57

OM det smakte! Denne kyllingsuppa er herved inkludert i standardreportoaret over raske ukedagsmiddager med wow-effekt! Ren glede 🙂

Reply
Anders Fjeld mars 10, 2013 - 10:19

Hei

Hva tror du om å bytte ut fløte med kokosmelk?

Reply
Espen Nersveen mars 10, 2013 - 10:26

Så sant du bruker en fettholdig kokosmelk så tror jeg det bør gå bra. Matfløte har jo ca. 20% fett så bruk en kokosmelk med tilsvarende fettinnhold. Passer nok veldig bra smaksmessig hvertfall, fikk lyst til å prøve selv. 🙂

Reply
Anders Fjeld mars 10, 2013 - 17:46

Den satt! Nå har jeg ikke smakt suppa med bare fløte, men jeg plukket ut den kokosmelka med høyest fettinnhold. Hadde en liten skvett med fløte også. Veldig glad i ingefær, så jeg hadde i litt ekstra ingefær.

Cloudy Bay, sauvignon blanc 2010 i glasset gjorde det hele til en fantastisk smaksopplevelse!

Reply
Marit september 12, 2013 - 18:53

Hei! Denne vil jeg lage imorgen! Men jeg har et lite spørsmål. Når du skriver currypulver, hva mener du da? Betyr det karri?

Reply
Espen Nersveen september 12, 2013 - 21:08

Jepp. Karripulver. 🙂

Reply
Marit september 13, 2013 - 08:46

Flott, takk! Da blir det karripulver. God helg og takk for fin blogg!

Reply
Ingvill Sandven september 23, 2013 - 18:59

Utrolig digg og enkel suppe! Til og med barna mine på 6 år slurpet den i seg med glede. Vi ble enige om å ha suppe en gang i uken fremover og at dette var en av favorittene: ) Skulle ønske du la ut oppskrifter litt oftere!
Ha en fin mandagskveld:)
Ingvill

Reply
Espen Nersveen september 24, 2013 - 07:49

Så bra at den falt i smak. Har vært litt laber på bloggingen, men tror det tar seg opp fremover nå. 🙂

Reply
Kristoffer oktober 7, 2013 - 14:59

Dette hørtes godt ut! Definitivt noe jeg kommer til å prøve. 🙂

Reply
Mia november 8, 2013 - 21:11

Nam-nam-nam! Verdens beste kyllingsuppe.
Tusen takk for oppskrift 🙂

Reply
Uks desember 29, 2013 - 13:10

Hei. Denne suppen så helt fantastisk god ut 😉
Passer den oppskriften til 5 voksne folk, eller burde
Jeg doble den da?

Reply
Espen Nersveen desember 29, 2013 - 20:06

Heisann
Dersom du skal servere kun denne suppa så må du hvertfall doble den ja, med litt godt brød til så bør det være nok. Sleng på en dessert i tillegg for å være sikker. 😉
Vi (2 voksne) pleier å spise opp denne mengden.

Reply
Tonje Strand desember 17, 2014 - 21:26

Dette er en super suppe!!!! Jeg har laget flere ganger og også delt oppskriften med mange venner. I dag har jeg fått opp min egen hjemmeside (Tonjes@MatTerapi.no) og på første dag har jeg vist til deres blogg og denne suppen! Det fortjener den 🙂 Hilsen fra Tonje

Reply
Hedvig februar 25, 2015 - 13:33

Dette ble rett og slett utrolig godt, takk for fin oppskrift! Neste gang jeg lager tror jeg at jeg vil legge til noen blomkålbuketter sammen med kyllingbitene, det ser jeg for meg vil passe bra.

Reply
Marius januar 19, 2016 - 20:04

Hei! Lagde suppa til middag i dag. Veldig god! Tilsatte også linser rett før servering. Takker for oppskrift! Den havner i kokeboka ?

Reply
Espen Nersveen januar 22, 2016 - 08:28

Kult. Linser høres nydelig ut til denne suppa.

Reply
Therese oktober 27, 2016 - 14:28

Ser nydelig ut, dette må lages i kveld! Skulle gjerne hatt litt mer grønnsaker oppi.. Forslag til hvilke som kunne passe?

Reply
Espen Nersveen oktober 27, 2016 - 15:31

Denne er veldig god. Du kan jo prøve med litt fennikel, vårløk og blomkål f.eks? Smaker som vil harmonere med resten.

Reply

Legg igjen en kommentar til Tonje Strand Avbryt

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.