Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL URTEPANERT KYLLING MED SALAT

URTEPANERT KYLLING MED SALAT

av Espen Nersveen

Kylling er konge. Jeg elsker kylling. Jeg elsker også brød, men jeg syntes et steinovnsbakt landbrød er bedre enn rimi-kneipp. Tar du poenget mitt? Spis heller kylling litt sjeldnere, og kjøp høyere kvalitet når du faktisk skal spise det. Og dersom du vil ha den ekstra digg så panerer du den, slik som her.

Jeg har laget et kyllingbryst panert i kaptein-kjeks med masse urter, litt smør og annen snacks. Til dette serverte jeg en grønn salat med vinaigrette og bacon. Nam nam. Enkel og rask luksus i hverdagen. Det er jo mye snakk om matpakker om dagen, lag et ekstra bryst til middag så kan kidd’n få en bedre lunsj dagen derpå.

INGREDIENSER

  • kyllingbryst fra stange eller holte
  • et par hvitløksfedd
  • finrevet sitronskall
  • 5-6 kapteinkjeks
  • 25 g smør
  • 4-5 bladpersillekvaster
  • et par spiseskjeer mel
  • 1 egg
  • salt og pepper
  • TIL SALATEN
  • forskjellig grønn salat
  • cherrytomater
  • pinjekjerner
  • bacon
  • 6 spiseskjeer god olivenolje
  • 2 spiseskjeer balsamico

SLIK GJØR DU DET

– Fjern skinnet fra kyllingbrystet, gi det til bikkja. Legg kyllingbrystet i en frysepose og bank det flatt med bunnen av en kjele. Slå på ovnen på 180 grader.

– I en blender så har du i kjeksen, hvitløksfedd, revet sitronskall (kun det gule), bladpersille, smør og litt salt og pepper. Blend til en jevn blanding.

– Legg melet ut på en tallerken og dypp kyllingen i det så den blir dekket. Knus egget i en bolle og visp det sammen med en gaffel. Dypp så kyllingen i egget.

kyllingsalat02

– Skrap ut godsakene fra blenderen og dekk kyllingen med blandingen. Klem det godt sammen med fingrene slik at det sitter godt på.

– Ta litt smør i en panne på middels høy varme, når smøret slutter å boble så er det klart for kyllingen. Stek på den ene siden til paneringen er blitt gyllenbrun. Snu kyllingen og sett panna inn i ovnen i 5 minutter. Settes så tilside og la hvile i ca. 10 minutter.

– Mens kyllingen steker og hviler så lager du salaten. Skyll og kutt opp ingrediensene. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de får litt farge. Stek bacon sprøtt.

– Ha 6 spiseskjeer olivenolje og 2 spiseskjeer med balsamico i en arbeidsbolle. Bland sammen og legg den grønne salaten i dressingen. Bland godt.

– Legg opp salaten på en tallerken, så tomatene og bacon. Dryss over pinjekjerner. Kutt opp kyllingen i skiver og legg over salaten.

– Værsegod. Knallgod tirsdagsmat. Saftig kylling og crispy salat. Dersom du også er en sånn smågæren livsnyter som meg så slenger du inn en skål med kyllingvinger også. Det er jo tross alt kun en syvendedel av livet som er tirsdager.

kyllingsalat03

Mer snacks

6 kommentarer

Jochen Behle august 28, 2012 - 12:48

Skal kapteinkjeksen i blenderen sammen med krydderet, eller sammen med melet? Uklart.

Reply
Espen Nersveen august 28, 2012 - 13:33

Takk for at du påpekte det, hadde glemt å skrive inn kjeksen. Som skal i blenderen sammen med krydderet. Håper det er klart nå?

Reply
Magne D. Antonsen august 29, 2012 - 16:01

Bra blogg, Espen!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Reply
Espen Nersveen august 29, 2012 - 18:02

Toppers Magne. Håper leserne dine liker kyllingen min. 😉

Reply
Erlend august 30, 2012 - 08:32

Skal man legge skinnnet eller brystet i en frysepose og banke det flatt? Uklart 🙂

Reply
Espen Nersveen august 30, 2012 - 08:35

Skinnet skal du ikke bruke, så gi det til bikkja og putt kyllingen i fryseposen. 😉

Reply

Legg igjen en kommentar til Magne D. Antonsen Avbryt

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.