Hjem MINE OPPSKRIFTERHORS D'OEUVRES FENNIKEL OG PARMESAN

FENNIKEL OG PARMESAN

av Espen Nersveen

Matbloggere generelt elsker sterke ord. Hvorvidt det er verdens beste rett, den perfekte oppskrift eller himmelsk smak. Kanskje det er den raskeste ditt, den sunneste datt. Muligens er det på tide at vi går litt i oss sjøl, og innser at sjansen for at disse beskrivelsene faktisk stemmer er relativt liten. Anywho, nok matbloggfilosofisering, la meg heller presentere verdens raskes.. eh, en relativt kjapp og enkel liten appetittvekker.

Jeg syntes synd på fennikelen, den ligger der i grønnsaksdisken og ser hjelpesløst på alle som taktfast går rett forbi uten å ense dens eksistens. Tenk over hvordan den føler seg, det kan gå timer mellom hver gang et medlem av familien blir løftet ut av hyllen og ned i kurven, mens det i samme tidsperiode har blitt hentet ut kilovis med gulrot og potet. Som en ridder som liker best å ri alene så stanser jeg alltid opp hos herr og fru fennikel, jeg ser på de med ømme blikk, kjenner på den fantastiske anislukten den brer om seg. Av og til, om jeg er i ekstra godt humør så later jeg som om jeg går videre til selleriroten, før jeg snur meg raskt, smiler lurt og plukker med meg et par fettere og en kusine. Tar imot de anerkjennende nikkene og smilene fra andre fennikelfans i butikken og lusker videre til neste råvare.
Tenk på det neste gang dere er i butikken, kanskje dere skal ta med dere noen grønnsaker som vanligvis ikke er å finne på tallerkenen.

INGREDIENSER

  • fennikel
  • parmesan
  • olivenolje
  • sitronsaft
  • litt pepper

SLIK GJØR DU DET

– For best resultat så bør man ha en mandolin, men om dette ikke eksisterer hjemme hos dere så kan dere kutte så tynne skiver dere klarer med en kniv. Husk å fjerne det ytterste skallet og skyll godt først.

– Legg passende mengde syltynne fennikelskiver på tallerkenen, og enten riv over eller høvle over en god dose parmesan. Det bør være ca.50/50 fennikel/parmesan.

– Dryss over litt ordentlig god olivenolje og en liten dæsj med sitronsaft. En runde med pepperkverna og du er ferdig.

– En enkel liten sak, men med mye smak. Serveres i friluft eller under tak. Værsegod.

Mer snacks

1 kommentarer

Trine :) februar 23, 2012 - 12:50

Mmmm, ser kjempegodt ut, i likhet med varianten til Salmalaksen du la ut for et par dager siden. Begge skal prøves! 🙂

Det går ikke å kommentere