Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR LAKS MED BETER OG BLOMKÅLPURE

LAKS MED BETER OG BLOMKÅLPURE

av Espen Nersveen

Laks ass. Hva kan man si som ikke smartere folk enn meg allerede har sagt? Etter Salma-versjonen dukket opp så går det sjeldent en uke uten at det spises laks her i heimen, den er høyt elsket både hos min gamle kjæreste og min unge datter. Litt variasjon på tilbehøret så er hvertfall en av ukens 7 måltider i boks.

En god puré er alltid en velkommen gjest på tallerkenen, denne gangen var det et stakkars blomkål-hode som fikk kjørt seg i blenderen. Rødbeter er noe av det beste jeg vet, og når butikken hadde den litt glemte gulbeten også så var middagen i boks.

INGREDIENSER

  • ca. 200 g laks per person
  • et blomkålhode
  • litt melk
  • gul- og rødbeter
  • appelsinjuice
  • smør
  • sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • soyanøttesmør

SLIK GJØR DU DET

– Vi begynner med betene da de tar lengst tid. Her har jeg valgt å skrelle de først for så å koke de i appelsinjuice, men det er mange måter å tilberede de på så gjør det gjerne på annet vis. Kokes til de er blitt møre.

– Vi deler opp blomkålen i passe store biter og har de over i en kjele, så fyller du på med vann til det akkurat dekker. Kok opp og la det småkoke til blomkålen er gjennomkokt. Du kan også koke blomkålen i melk om ønskelig.

lask02

– Når blomkålen er myk så siler du av vannet og har blomkålen over i en blender sammen med en spiseskje eller to med smør. Spe på med litt melk til du har fått passe konsistens. Smak til med salt, pepper, olivenolje og litt sitronsaft. Hell det over i en kjele som holdes varm til servering.

– Så tilbereder vi nøttesmøret som beskrevet her.

– Laksen er det viktig at du ikke oversteker, den trenger bare såvidt å bli varmebehandlet igjennom. Først salter og peprer vi fisken. Så har du litt olje i en varm panne og legger laksen med skinnsiden ned, og steker i et minutt eller to. Skru ned varmen, snu fisken og ha oppi en dæsj med smør. La fisken trekke på svak varme til den akkurat ikke er rå i midten.

lask03

– Mens laksen trekker så tar du ut betene og skjærer de i skiver. Smått fet den fargen vi har fått på gulbetene eller hur?

– Legg litt blomkålpuré på hver tallerken, så har du over noen skiver med beter, et stykke laks og noen spiseskjeer med soyanøttesmør.

– Nam nam. Når maten er konsumert og oppvasken tatt så er det bare å begynne å planlegge morgendagens måltid. Kanskje vi skulle prøvd en risotto med kylling?

lask04

Mer snacks

8 kommentarer

Frida februar 7, 2012 - 14:49

Hoy! Dette ser jo bare rålekkert ut! Både for øyet og for smaksløker. Og betene ble superstilige! Er det blodappelsinjuice du har brukt for å få den fine fargen?

Frida februar 7, 2012 - 14:50

Ah, jeg leste vel litt fort gjennom… Litt for ivrig 😀 Du kokte både gulbeter og rødbeter sammen, sant?

Espen Nersveen februar 7, 2012 - 17:45

Der svarte du vel egentlig på eget spørsmål. 🙂
Kokte de sammen ja og rødbeten er ikke gnien på rødfargen sin.

Linn februar 7, 2012 - 21:53

Min kjære har bursdag i dag og jeg serverte han denne retten. Det ble en suksess.. Den var kjempe god! Takk for oppskriften 😀

Espen Nersveen februar 8, 2012 - 19:57

Dæggern, så trivelig da. 😉 Bursdagsmiddag og greier.

Frida februar 7, 2012 - 23:08

Jepp. Av og til hadde det lønt seg å tenke seg om i fire sekunder før man poster et spørsmål 😉

Noob februar 11, 2012 - 03:03

Dette så salig godt ut. Og så kreativ du er med tilbehøret.
Selv ender jeg alltid opp med sushi av salma og eller gjerne kokt laks med potet agurksalat og rømme.

Hmm om man sanker sammen slike oppskrifter så skal du se man har snart kan forsøke lavkarbo UTEN fare for å bli potetsulten.

Espen Nersveen februar 11, 2012 - 21:35

Tilbehøret er alltid det mest utfordrende syntes jeg så prøver å samle sammen mest mulig forskjellig slik at man kan variere den ukentlige laksemiddagen. 😉

Det går ikke å kommentere