Hjem MINE OPPSKRIFTERHORS D'OEUVRES BRUSCHETTA MED FERSK MOZZARELLA

BRUSCHETTA MED FERSK MOZZARELLA

av Espen Nersveen
At det enkle ofte er det beste er et uttrykk som må brukes med måte, men at det gjelder for denne lille rakkeren er det ingen tvil. En av de aller enkleste, raskeste og beste appetittvekkerene jeg vet om. Egentlig er den nesten litt for enkel til i det hele tatt å lage et blogginnlegg om, men siden flere jeg kjenner mener at jeg er den tøffeste kisen i gata så gjør jeg det allikevel. Og akkurat denne utgaven er hakket mer avansert og går derfor akkurat inn under det som er godkjent å publisere.

Jeg har valgt å legge inn et par ekstra minutter i forarbeidet for å gjøre retten ørlite grann mer sofistikert. Av den enkle grunn at det også kom gjester da disse ble servert.

INGREDIENSER

  • baguette
  • plommetomater
  • fersk mozzarella
  • basilikum
  • hvitløk
  • olivenolje
  • balsamico
  • sitron

SLIK GJØR DU DET

– Først skal vi skålde tomatene så vi begynner med å skjære et lite kryss på hver tomat. Vi de over i kokende vann i en ca. 30 sekunder, så rett over i en bolle med iskaldt vann. Da skal det være enkelt å rive av skallet.

– Skrap ut innmaten/væsken og finhakk tomatkjøttet. Ha det over i en arbeidsbolle sammen med finhakket hvitløk.

– Så skyller vi og hakker opp basilikum og har det over i arbeidsbollen.

– Tilsett så litt god olivenolje, en spiseskje eller to med balsamico samt litt sitronsaft. Litt sukker, salt og pepper. Her må du bare smake deg frem, ta litt og litt helt til du har et perfekt smaksbilde.

– La gjerne dette stå i en liten halvtime for at smakene skal sette seg.

– Skjær opp baguetten og stek i ovnen på ca. 200 grader i et par minutter til de er sprø og fine.

– Mens baguetten er varm så tar du en halvert hvitløk og skraper på overflaten.

– Del opp mozzarellaen i passe tykke skiver og legg en skive på hver baguettebit. Avslutt med en stor spiseskje av tomatblandingen.

– Så er det bare å åpne gapet og døtte innpå. Nam.

Mer snacks

3 kommentarer

Vesle Serena januar 30, 2012 - 13:29

Heia!
Dette ser supergodt ut, men jeg er ikke så fan av å bruke baguette til bruschetta.. Liker det bedre med en god skive brød, italiensk landbrød med deilig skorpe som f.eks pane pugliese.. Men dette var en utrolig enkel måte å gjøre det på!

Hellstrøm desember 3, 2012 - 15:12

Er det altså slik å forstå at man ikke bruker det inni tomatene? Ekke det det diggeste a?

Espen Nersveen desember 3, 2012 - 21:33

Man fjerner væsken og frøene fra tomatene, og bruker kun selve kjøttet. Hva som er best er vel kanskje en smakssak, men hvis ikke man gjør dette så blir det fort litt vått.

Det går ikke å kommentere