Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL AND MED PAELLARIS

AND MED PAELLARIS

av Espen Nersveen

Jeg har i dag kreert og konsumert det første måltidet fra min nye favorittbok, «the family meal» av sjølvaste Ferran Adria. Denne boka er som skrevet til meg, var knapt en oppskrift i hele boka jeg ikke ville lage med en eneste gang. Det er stort sett snakk om enkle oppskrifter, men med gode råvarer. Dette er jo mat som de ansatte på El Bulli har spist opp gjennom årene så da må det gå raskt og det må kunne lages til mange, hele 75 stk faktisk. Kommer nok et eget innlegg om boka snart, så tilbake til matretten.

Jeg elsker and og når jeg kom over denne oppskriften så ble det tydelig at dette måtte bli start-retten. Andelår, spennende spanske smakstilsetninger, paella-ris og kyllingkraft. Om ikke denne retten bor rett nedi gata mi så veit ikke jeg.

Denne retten inneholder to forskjellige smakstilsetninger som må tilberedes for seg, jeg har derfor valgt å lage egne innlegg til disse. Det anbefales at man lager disse i større kvanta og fryser ned, så har man det alltid tilgjengelig ved behov. Det er da snakk om sofrito og picada.

Denne oppskriften er beregnet til to personer.

INGREDIENSER

  • 2 andelår
  • 7,5 dl kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer hvitvin
  • 2 spiseskjeer sofrito
  • 2 teskjeer picada
  • 200 g paella-ris
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Kok opp kraften og la den stå og småputre.

– Skjær bort overflødig fett fra lårene og del hvert lår opp i 4-5 biter.

– Ha oljen i en varm panne og tilsett andebitene, fres disse i en 4-5 minutter til de er brune og fine.

– Tilsett hvitvinen og kok denne inn, skrap opp de bitene som har satt seg fast i pannen. De er digge.

– Tilsett 2 spiseskjeer sofrito og fres videre i et par minutter.

– Tilsett risen og fres videre i 3 minutter, bland godt og pass på at risen ikke setter seg fast.

– Hell over kraften og la småkoke i 17 minutter, rør jevnlig.

– Ha i to teskjeer med picada og smak til med salt og pepper.

– Slå av platen og la blandingen trekke i en 3-4 minutter. Risen skal være ganske kremete, litt sånn som risotto.

– Hugg innpå. Jeg syntes det var svært så snasent. Ferran Adria kan lage vanlig mat også gitt, artig.

Mer snacks

6 kommentarer

Elisa desember 13, 2011 - 14:40

Heia.

Digg blogg.

Kan man bruke andebryst i stedet? Litt vanskelig å få tak i lår her jeg bor…..

Elisa

Espen Nersveen desember 21, 2011 - 14:19

Heisann
Beklager sent svar Elisa.
Du kan nok ikke bruke bryst til denne retten, er litt som med kylling, brystet trenger kort varmebehandling, mens lårene trenger lengre.
Men du kan nok bruke kyllinglår istedet for andelår om ønskelig. 😉

Miriam februar 2, 2012 - 14:25

Dette så utrolig godt ut! Men som middagsrett savner jeg litt grønnsaker – har du noe tilbehør å anbefale?

Espen Nersveen februar 3, 2012 - 11:26

Du kan jo fosskoke noen biter med broccoli i et par minutter også la de putre med i gryta mot slutten f. eks. Grønt og fint. 😉

Miriam februar 3, 2012 - 11:43

Høres ikke dumt ut, det – et alternativ kan kanskje være spinat og/eller sopp oppi? Men med disse avanserte smakstilsetningene er det vel best å være forsiktig med å forstyrre smaksbildet for mye:-) Det går jo an å starte måltidet med en liten salat til forrett, hvis man er opphengt i grønnsaker;-)

Espen Nersveen februar 3, 2012 - 11:45

En enkel tomatsalat ved siden av burde funke fint. 😉

Det går ikke å kommentere