Hjem MINE OPPSKRIFTER ASPARGESSUPPE

ASPARGESSUPPE

av Espen Nersveen

Aspargessuppe er jo en enkel klassiker. Er vel knapt en råvare som skriker vår mer enn aspargesen, selv om det er den hvite som virkelig får kokker til å gå bananas så skal man ikke kimse av den som har stått i sola heller. Her skulle jeg bruke toppene til noe annet så da passet det perfekt å lage suppe av resten.

Det er kanskje noe av det aller enkleste man kan lage, og den passer perfekt for de litt kalde og grå vår/sommerdagene. Jeg liker å servere det nesten som en smaks-shot i en middag med flere retter.

INGREDIENSER

  • asparges
  • kyllingkraft
  • fløte
  • sitron
  • h-melk
  • bacon
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Knekk av toppene slik at du enten kan bruke de som garnityr i suppa eller til en annen rett. Knekk også av den nederste, trevlete biten. Skyll og eventuelt skrell.

– Ha aspargesen i en kjele og hell over ca. 70/30 fordeling av kyllingkraft/fløte til det akkurat dekker. Kokes mørt.

– Om du skal ha toppene som garnityr så forveller du disse kjapt. Det vil si at du har de i saltet kokende vann i noen få minutter, så rett over i isvann for å stanse prosessen og beholde den fine fargen.

– Stek opp litt crispy bacon.

– Sil av aspargesen, men spar på væsken. Ha aspargesen i en blender og kjør fint, spe med væsken til du har fått en fin suppe-tekstur.

– Noen siler av slike supper, men jeg liker at det er litt småbiter i den. Ha den tilbake i en kjele og smak til med salt, pepper og litt sitron.

– Ha litt melk i en liten bolle og skum opp med stavmikser.

– Hell suppa over i passende skåler, legg i et par skiver bacon og en spiseskje med melkeskum. Ha også i aspargestoppene om du har de. Velbekomme.

Mer snacks