Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR TORSK MED SPICY SALAMI

TORSK MED SPICY SALAMI

av Espen Nersveen

Da var det igjen mandag og man må kanskje legge om til hverdagsmat også? Det høres unektelig trist ut, men det må det jo ikke være. Hos oss så kjører vi ofte følgende ligning: 3 + puré = grei hverdagsrutine. Slik er det ofte hos oss hvertfall, man har et stykke fisk eller litt kjøtt eller kylling. Legg til et par grønnsaker, en puré av noe slag og middagen er bankers. Så lenge man til enhver tid har litt grønnsaker i kjøleskapet/kjelleren samt det man trenger av smør, olje, urter osv. så trenger man kun å kjøpe inn proteinet. I dette tilfelle ble det torsken samt en Napoli-pølse.

INGREDIENSER

  • 150-200 g torsk pr. pers.
  • gulrot
  • aspargesbønner
  • potet
  • sterk pølse
  • appelsinjuice
  • smør
  • fløte

SLIK GJØR DU DET

– Skyll og skrell potetene, ha disse over i en kjele og fyll opp med vann. Kok opp og la de trekke i en time/halvannen for best resultat. Eventuelt kok de møre.

– I en mindre kjele så varmer du opp litt fløte, gjerne ispedd et par hvitløksfedd.

– Visp eller mos potetene sammen og spe fløten over i potetene sammen med noen smørklumper til du har oppnådd ønsket konsistens. Bruk gjerne melk eller vann for sunnere, dog mindre smakfull mos. Smak til med salt og pepper og hold det varmt til servering.

– Skrell og del gulrot i ønsket størrelse, kok disse i appelsinjuice til de er myke, men med tyggemotstand. Det smaker fantastisk mye mer enn hvis du koker det i vann, det skal visst også holde bedre på c-vitaminene i gulroten.

– Skyll og forvell aspargesbønnene. Å forvelle vil si at du har de i fosskokende saltet vann i en 2-3 minutter før du har de over i isvann. Dette gjør at de beholder den fine grønnfargen og at de holder på krispheten. Til slutt kan du kjapt frese både gulrøtter og bønner i en panne, salte og pepre etter smak.

– Torsken er grei, den saltes og pepres og stekes i olje og smør med skinnsiden ned. Med en skje så heller du over stekesjyen kontinuerlig. Etter noen minutter snur du fisken og gir den en et halvt minutt på den andre siden. Slå av varmen og la fisken hvile seg gjennomstekt.

– Fres salamien raskt i en panne, jeg brukte Napoli-salami som jeg er blitt veldig glad i. Det er på en måte den italienske chorizoen, men du kan jo bruke hvilken pølse som helst, men fint om den er litt sterk. Bacon og pancetta funker selvfølgelig også.

– Anrett så fint du kan og spis mens det er varmt. Nok en hverdag med nok et godt måltid er over. Grattis.

Mer snacks

13 kommentarer

Trine ;) mars 21, 2011 - 09:10

Heia, heia, dette ser godt ut! 😉

Espen Nersveen mars 21, 2011 - 13:24

Takk takk Trine.

Magne D. Antonsen mars 22, 2011 - 16:14

Hei Espen, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

Espen Nersveen mars 22, 2011 - 22:14

Toppers Magne. Takk skarru ha.

[kjøkkentjeneste] mars 22, 2011 - 22:02

Nam! Også vg igjen, da! Heia!

Ugla mars 23, 2011 - 08:08

Av en eller annen grunn sneiet jeg innom fliken ‘Litt om bloggen’ der du skriver at du har lyst til å utvide med mer annet stoff.
Ja takk, gjerne!
Jeg liker veldig godt å lese mer utfyllende stoff om mat og vin. (Nei, det gjenspeiles ikke i bloggen min, jeg er alt for lat 🙂

Ha en riktig flott solskinnsdag!

Spis i Oslo mars 23, 2011 - 15:11

Dette ser meget godt ut!
Er selv altfor konservativ når det kommer til fisk så dette må jeg prøve.

Espen Nersveen mars 23, 2011 - 15:14

Det er jo det som er så fint med torsk, den tåler vanvittig mye tilbehør.

Josef mars 24, 2011 - 22:37

Mmm… Skikkelig digg..

«3 + puré = grei hverdagsrutine», slik jeg forstår det, gir det også «Hverdagsrutine = (3 + puré) / Grei» ? Og hvis likningen settes lik 0 (3 + puré – grei hverdagsrutine = 0) faster du da?

Josef

Espen Nersveen mars 24, 2011 - 22:54

Se der du, en matematisk tilnærming til noe så enkelt som mat. Var vel jeg som ba om det med ligninger i innlegget. Jeg tror nok vi bare må stryke «grei».
3+pure=hverdagsrutine. 3+x=y y-3=x y-x=3

Erik Fjell mars 25, 2011 - 09:37

Jeg skjønner ingenting, det gir jo ingen mening.

Bergtor mars 25, 2011 - 10:01

Det var torsk i utgangspunktet. Det smaker ikke torsk lenger så mye krydder det er tilastt i dette forslaget. Hvis du må bruke enorme menger krydder får å kunne spise torsk, skal du kaste den i søpla. Salt er alt av krydder som skal til får å tilberede god torsk. Resten av smak tilsettes via grønsaker og saus. Ikke ødelegg fisken.

Espen Nersveen mars 25, 2011 - 10:19

Heisann Bergtor(?)

Kan ikke helt se at jeg har brukt enorme mengder krydder i denne retten? Jeg salter, peprer og steker i smør og olje.

Det går ikke å kommentere