Hjem MINE OPPSKRIFTERBRØD OG BAKST NØTTESTENGER MED VANILJE OG SJOKOLADE

NØTTESTENGER MED VANILJE OG SJOKOLADE

av Espen Nersveen

Når det kommer til bakst hjemme hos meg så dreier det seg i hovedsak om brød eller en eller annen form for boller. Kjeks, småkaker, cupcakes osv. har jeg foreløpig null erfaring med, men det kommer vel en tid for det som for alt annet tenker jeg. Eller er jeg rett og slett nødt til å ta kjønnsoperasjon før jeg kan bli en ordentlig lidenskapelig småkakebaker? Jeg slapp heldigvis det denne gangen da jeg fikset i stand noen snasne nøttestenger med vanilje og sjokolade.

Når er det man egentlig spiser småkaker? Jo, enten i jula eller når man er på besøk hos besteforeldrene sine. Og siden det er svært lenge til jul så foreslår jeg at du lager istand disse nøttestengene også kan jo heller du invitere dine besteforeldre på besøk. Er relativt trygg på at de vil sette pris på det. Med denne oppskriften vil du få ca. 40 småkaker så kanskje onkel og tante også bør få komme?

INGREDIENSER

  • 250 hvetemel
  • 1/2 ts hornsalt
  • frø fra en vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 50 g mandler
  • 175 g kaldt smør
  • 1 egg
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g mørk sjokolade

SLIK GJØR DU DET

– Hell mandlene over i en blender og mal til nesten meltekstur, hvertfall veldig små biter. Ha disse over i en bolle sammen med mel, hornsalt, vaniljefrø, sukker og smøret delt opp i mindre biter. Dersom du ikke har hornsalt så kan du bruke bakepulver istedet, men da må du doble mengden.

– Bland godt sammen og tilsett egget. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å få samlet deigen godt.

– Nå har du hasselnøttene over i kjøkkenmaskinen, men denne gangen skal de ikke kjøres like fint, det skal være tydelige biter. Dette kan også gjøres med en kniv om ønskelig, ha de så over i en bolle.

– Med to spiseskjeer dyppet i vann så lager du stenger av deigen, hvor store de skal være er opp til deg, men noe rundt en 6 cm lange tror jeg skulle være passe. Vend dem i hasselnøttene og plasser de på et bakepapirkledt stekebrett.

– Stek kakene i ca. 7-8 minutter på 200 grader. Hvor lenge vil variere veldig i forhold til ovn og størrelsen på kakene. Så følg med, ikke la de bli svidd. La de avkjøles på en rist, de vil da også ettersteke noe.

– Smelt sjokoladen i et vannbad og dypp nøttestengene i sjokoladen, sett tilbake på rist og la sjokoladen stivne. Fortell besteforeldrene dine hvor spreke de ser ut selv om de har bikket 90 og kom med rullator. Skjenk en god kopp kaffe, dypp gjerne kaken i denne også og moms i vei.

Mer snacks

2 kommentarer

Stine mars 11, 2011 - 13:27

Espen, det gjør rett og slett vondt å sitte på skolen og lese bloggen din. På pulten har jeg pastiller og en yoghurt, og Fuglen var stengt i dag så jeg har ikke engang kaffe! Ingen gastronomisk høydare akkurat. Du er så flink!

Espen Nersveen mars 11, 2011 - 18:31

Jeg liker tanken på at bloggen min kan tilføre litt smerte i livet ditt. Du har det jo så altfor godt. 🙂
Og tusen takk for komplimentet, setter umåtelig pris på det. Hils hjem.

Det går ikke å kommentere