Hjem MINE OPPSKRIFTERHORS D'OEUVRES PARMESAN MED CHEVREKREM

PARMESAN MED CHEVREKREM

av Espen Nersveen

Første gangen jeg så en parmesan basket var på en matserie som het Novelli Academy, vittig tenkte jeg, dette må jeg prøve på selv. Det har vel gått et års tid siden den gang, og da jeg kom over denne varianten i The French Laundry Cookbook så måtte jeg gi de et forsøk. Det er latterlig raskt og enkelt, smaker godt og ser jo ganske stilig ut. De kan fylles med hva du vil og er en perfekt liten hors d’oeuvre, eller en appetittvekker, kanapé eller hva du måtte ønske å kalle det.

Selve kurven har kun en ingrediens og det er parmesan. Jeg valgte å ha nok en ost med i retten og lagde en fast krem av fersk chevre og kremfløte.

INGREDIENSER

  • parmesan
  • en fersk geitost
  • kremfløte
  • bladpersille
  • sitron
  • eggkartong e.l.
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å rive parmesanen, jo finere jo bedre. Dersom du har en passende rund form å dandere med så kan du bruke det, hvis ikke så plasserer du bare en spiseskje med ost på et bakepapir. Med fingrende så lager du en liten sirkel, ostelaget skal være relativt tynt. De skal bli munnfull størrelse.

– Finn samtidig frem en ren eggkartong eller noe annet du kan legge de stekte ostesirklene på slik at de får en artig skål-form. Ikke stek så mange på en gang, maks 6 stk. De skal jobbes med etterpå og stivner veldig fort, du rekker nok ikke så mange flere enn 6 før de siste allerede er stive.

– Stek de i en forvarmet ovn på 160 grader i 6-8 minutter, de skal være lyse brune, pass på at de ikke blir for godt stekt, da kan de fort smake litt brent. Når du tar stekeplaten ut av ovnen må du jobbe kjapt, la de stå i noen sekunder så de såvidt begynner å stivne. Med en stekespade så løfter du en og en forsiktig av bakepapiret og presser de svært forsiktig nedi eggkartongen, i hullene der eggene stod. La de stå i kartongen til de er helt stive.

– Ha en 150 gram chevre (bør være nok til en 20-30 små kurver) eller en annen fersk geitost i en blender, kjøres til den har fått en smuldrene eller kremet konsistens. Dette avhenger av hvilken ost du bruker.

– Ha en 6-10 spiseskjeer kremfløte i blenderen og kjør til du har fått ønsket konsistens, ta et par skjeer av gangen til du er fornøyd.

– Finhakk en liten neve bladpersille og ha ca. halvparten oppi, sammen med saften av en halv sitron og litt salt og pepper. Bland sammen og smak deg frem.

– Rett før servering anretter du parmesankurvene på et fat, har en stor teskje med chevrekrem i og pynter med resten av bladpersillen. Døtt de i trynet, crispy parmesan med soft og kremet ost. Nam nam, tekstur i praksis.

Mer snacks

6 kommentarer

Brit februar 24, 2011 - 17:59

Jummi!!! Så skikkelig bra ut, skal prøves ut i neste vinklubb 😉

Espen Nersveen februar 24, 2011 - 19:30

Får håpe det slår an da, selve skålene kan jo lages på forhånd også anretter du med masse forskjellig innhold like før det skal serveres.

Tweets that mention Parmesan med chevrekrem | Heia Mat -- Topsy.com februar 24, 2011 - 18:18

[…] This post was mentioned on Twitter by DomainGoogler, Heia Mat. Heia Mat said: @birgere da var parmesanretten du fikk servert lagt ut på webben – https://heiamat.no/?p=1941 […]

Werner februar 24, 2011 - 21:45

Putain dette er min type hors d’ouvres! Smakfull ost i skåler av smakfull ost, perfekt!

Thomas april 3, 2011 - 15:05

Se her ja, inspirert fra samme kilde:-) Ble jo veldig bra da!

Espen Nersveen april 3, 2011 - 19:04

Det er jo en svært bra inspirasjonskilde da. 🙂

Det går ikke å kommentere