Hjem MINE OPPSKRIFTER FIKEN- OG SVISKECHUTNEY

FIKEN- OG SVISKECHUTNEY

av Espen Nersveen

Dette er neppe det fineste matbildet du har sett, men øyet ikke bare kan, men det bedrar. For dette er en smaksbombe som passer til det meste av fettrik, salt mat. Det er også ypperlig til ost. Tar ca. 20 minutter fra start til slutt og holder seg i 2 uker i kjøleskapet. Ypperlig rett og slett. Vi snakker her om en chutney/marmelade med løk, fiken og svisker kokt i cognac.
Kanskje dette skal akkompagnere kveldens oste-tallerken?

INGREDIENSER

  • 2 sjalottløk
  • 10 fiken
  • 10 svisker
  • 1 dl cognac
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker

SLIK GJØR DU DET

– Kutt opp løk, fiken og svisker i biter. Det er da altså snakk om tørket fiken selvfølgelig. Ha det over i en liten kjele sammen med cognac, balsamico og sukker. Kok opp og la det småputre under lokk i ca. et kvarter. Tilsett eventuelt litt vann dersom det trengs. Smak til med ytterligere litt sukker og eddik.

– Jeg serverte denne til årets julaften og det var en perfekt match til ribbe og medister. Nå skal den gjentas, men denne gangen skal den serveres til en bedre ostetallerken. Ost og søtt for the win.

Mer snacks

2 kommentarer

palatist februar 17, 2011 - 23:07

Kanskje den kan kompe en foiegras terrine også. Ser fantastisk digg ut! Helt og fullstendig opp min gate og jeg synes det faktisk ER en av de fineste matbildene på lenge…

Espen Nersveen februar 17, 2011 - 23:09

Jeg tror så absolutt det kan være en match verdig et forsøk. At du i tillegg liker bildet er jo rett og slett bare helt knall.

Det går ikke å kommentere