Kamskjell er nok noe av det aller beste jeg vet, en fantastisk råvare som knapt trenger varmebehandling for perfekt resultat. Kan jo også serveres som carpaccio. I frossen tilstand er de lette å få tak i, men best er de om du kjøper de ferske i sitt vakre skjell. Da får man jo også den fantastiske rognen i tillegg.
Dette er en kjapp og god forrett jeg klinker til med fra tid til annen. En god kombinasjon av smaker og tekstur syntes jeg nå selv hvertfall.
INGREDIENSER
- kamskjell
- 1 pose frosne erter
- 1 neve fersk mynte
- 2-3 ss creme fraiche
- 1 neve bladpersille
- pancetta
- 1 hel hvitløk
SLIK GJØR DU DET
– Begynn med å koke opp litt vann i en kjele med en grønnsaksbuljongterning. Finhakk så litt bladpersille og litt pancetta. Salte og pepre kamskjellene. Sleng så en pose med frosne erter samt en neve med mynteblader i det kokende vannet og la det koke i et par minutter.
– Sil av vannet, men spar på det og legg erter og mynte i en blender. Kjøres fint, tilsett en spiseskje creme fraiche, litt salt og pepper og eventuelt litt av kokevannet til konsistens og smak er perfekt.
– I en varm panne har du litt smør samt en hel fersk hvitløk, stek kamskjellene raskt på begge sider. Når kamskjellene er ferdig tar du de tilside og har pancetta og bladpersille i samme panne og freser dette raskt til det blir sprøtt. Dette kan også gjøres separat i en annen panne, men er godt for smaken å steke det i samme.
Anrett pureen på en tallerken, legg så på noen kamskjell før du strør over pancetta og bladpersille. Hugg innpå. 🙂
8 kommentarer
Dette ser nydelig ut, og bildene er avslørende og fristende og vakre som alltid!
Jeg har virkelig tatt til meg kommentaren din på å justere opp hvitballansen i photoshop, prøver også å fotografere med hvit bakgrunn så ofte som mulig. Uansett, tusen takk for konstruktiv tilbakemelding!!! :o)
Takk takk, syntes bildene dine ser kjempebra ut nå jeg Therese. Bra jobba. 🙂
Dette både høres og ser helt absurd bra ut! Jeg digger bildet!
😉
Hei Espen! Hvilken vin ville du ha gått for til denne oppskriften?
Sent svar, men en god Riesling ville nok ikke slått feil.
Hei Espen
Denne retten ser veldig god ut, og må prøves.
Har du et vintips til denne retten?
Hei Marthe
Jeg ville gått for en chardonnay, men kanskje en litt aromatisk en. Jeg tror at denne fra Jura vil passe nydelig. 😉
Det går ikke å kommentere