Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR STEINBIT MED PARMASKINKE

STEINBIT MED PARMASKINKE

av Espen Nersveen

Følte det var på tide å forholde seg litt til årstiden i valg av middag i dag. Så det første jeg plukket med meg fra butikken var en stor, grønn nykål. Slang med en pose frosne erter, noen poteter, vårløk, litt parmaskinke og to steinbitfileter. Resten var jeg rimelig sikker på at jeg kunne finne i kjøleskapet hjemme.

INGREDIENSER

 • STEINBIT
 • steinbitfilet 200 g pr pers
 • parmaskinke
 • timian
 • sitron
 • salt og pepper
 • olje
 • NYKÅL MED ERTER
 • 1/2 nykål
 • 1 pose med frosne erter
 • godt saltet vann
 • smør
 • POTETMOS
 • poteter
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • kapers
 • melk
 • smør
 • salt og pepper
 • VÅRLØKSAUS
 • 1 dl fiskekraft
 • 1,5 dl creme fraiche
 • vårløk
 • hvitløk
 • sukker
 • sitron
 • revet muskat
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Steinbit
– Sørg for at alt er romtemperert før du setter i gang. Legg ut parmaskinke på en tallerken. Finhakk timian og fordel utover fisken sammen med salt, pepper og litt sitronsaft. Legg fisken over på parmaskinken og brett skinken rundt. Ha olje i en varm panne og stek fisken godt på den ene siden til skinken er blitt sprø og gyllen, snu fisken og sett hele panna inn i en forvarmet ovn på 180 grader. Stek videre i ca 15 minutter til fisken er ferdig.

Nykål og erter
– Skyll og grovhakk nykålen. Kok opp godt saltet vann med noen spiseskjeer smør. Når vannet koker tilsetter du kålen og lar den trekke i ca 1 minutt, så har du i ertene og lar det trekke ytterligere 1/2 minutt. Sil av og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Potetmos
– Skrell potetene og ha de i en kjele med rikelig med vann. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la potetene stå og trekke. Finhakk hvitløk og sjalottløk og ha dette i en kjele med noen dl melk/fløte. Gi det et lite oppkok og la det stå og trekke. Når potetene er møre siler du av vannet, lar de dampe av seg i et par minutter før du presser potetene gjennom en sil eventuelt moser de i kjelen. Hell melken med løken over i potetetene, ha i litt smør, litt finhakket kapers samt et par spiseskjeer med sennep. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.

Vårløksaus
– Finhakk vårløk og hvitløk. Gi fiskekraften et lite oppkok, rør så inn creme fraiche og gi det på nytt et lite oppkok. Tilsett så litt sukker, sitronsaft, hvitløk, vårløk og litt revet muskatnøtt. La det småkoke i ca. 1 minutt, smak til med salt og pepper.

– Anrett nykål og erteblandingen langs kanten av tallerkenen, fisken i midten og potetmosen på den andre siden. Hell så sausen over kålblandingen.

Mer snacks

3 kommentarer

Eirik juni 15, 2010 - 08:57

Deilige bilder og lækker rett!

Tweets that mention https://heiamat.no/?p=873utm_sourcepingback -- Topsy.com juni 15, 2010 - 09:47

[…] This post was mentioned on Twitter by . said: […]

siv anita pettersen juni 15, 2010 - 18:57

Steibitt er en veldig god matfisk og denne oppskriften skal jeg absolutt prøve ut:)

Det går ikke å kommentere