Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR SKALLDYRKRAFT

SKALLDYRKRAFT

av Espen Nersveen

Skalldyr er sjukt digg, og som i så mange andre tilfeller starter det ofte også her med en god kraft. Skalldyrkraften er kjapp, enkel og perfekt å lage dagen etter et bedre rekemåltid. Fins det egentlig noe bedre å bruke tiden sin på enn noen timer på kjøkkenet, med litt god gammal Television snurrende på vinyl i bakgrunnen?

INGREDIENSER

  • skall fra reker, sjøkreps, hummer osv.
  • 1 gulrot
  • 1 neve sellerirot
  • 1 løk
  • 1 purreløk
  • 1 fennikel
  • stjerneanis
  • tomatpure
  • hvitvin
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Skyll og grovhakk alle grønnsakene. Finn frem den største kjelen du har og hell i litt olje. Fres alt skallet mens du knuser det lett. Ha i grønnsakene og la dette surre med i noen minutter.

– Bland inn noen spiseskjeer med tomatpurè og hell over hvitvin og vann til det dekker og litt til. Ha i litt hel pepper samt litt sjerneanis. Sammen med fenikkelen gir dette en nydelig liten smak av lakris, men hvis dette ikke er ønskelig så er det bare å sløyfe disse to ingrediensene. Kok opp og la det småputre i ca. 30 minutter mens du jevnlig fjerner skummet som legger seg i overflaten.

– Sil av kraften, ha den tilbake i kjelen og la den småputre i en halvtimes tid til for å konsentrere smaken noe. Avkjøl og frys den i passende porsjoner. Overrask kjæresten med en nydelig skalldyrsuppe litt senere i uken.

Mer snacks

12 kommentarer

Henrik mai 20, 2010 - 22:18

Hurra for skalldyrkraft!

Reply
Espen Nersveen mai 24, 2010 - 23:58

Hipp Hipp.

Reply
siv anita pettersen mai 22, 2010 - 16:29

Takk for så flott oppskrift:) Måå prøves ut:)

Reply
Espen Nersveen mai 24, 2010 - 23:59

Bare hyggelig. 🙂

Reply
Jens Jørgen mai 26, 2010 - 13:55

hurra for Televison og skalldyrsuppe. Denne skal testes når sommervarmen returnerer

Reply
Espen Nersveen mai 31, 2010 - 14:01

hell yeah

Reply
Alt godt juni 8, 2010 - 23:55

Neste steg: Aspargeskraft av aspargesavskjær og skrell! Det blir ei kjempegod suppe.

Reply
Espen Nersveen juni 10, 2010 - 16:10

Jeg fant nylig en herlig oppskrift på kremet aspargessuppe, så det er på to-do lista. 🙂

Reply
Laks på melbatoast med skalldyr-risotto | Heia Mat januar 13, 2011 - 13:15

[…] denne retten brukte jeg en skalldyrkraft jeg lagde for en tid tilbake, oppskrift på den kan du se her. Laksen er jo også en slags modifikasjon av denne. Dæven, ble mye linker og gjentagelser gitt. […]

Reply
Krabberisotto med mascarpone | Heia Mat mars 12, 2011 - 10:33

[…] skalldyrkraft […]

Reply
Skalldyr-risotto med blåskjell og krabbe | Heia Mat mars 22, 2013 - 13:51

[…] Rekeskall og rester fikk følge med litt fennikel, gulrot og selleristang og ble omgjort til en smaksrik skalldyrkraft. Den trengte jeg nemlig til dagens middag, en skalldyr-risotto med blåskjell, krabbe, vårløk og […]

Reply
Heia Mat – GRØNNSAKSKRAFT desember 13, 2017 - 15:16

[…] og den dypt aromatiske suppa. Alt med utgangspunkt i en strålende kraft laget på oksehaler, skalldyrrester eller kyllingvinger. Den enkleste, men særs snasne, kraften lager du utelukkende av […]

Reply

Legg igjen en kommentar til Jens Jørgen Avbryt

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.