Hjem MINE OPPSKRIFTERKJØTT HJEMMELAGDE PØLSER (PÅ HYTTA)

HJEMMELAGDE PØLSER (PÅ HYTTA)

av Espen Nersveen

Vi kom hjem sent i går kveld etter en fantastisk hyttehelg ved Mjøsa sammen med tidligere nevnte vennepar Eirik og Stine. I tillegg til mye alkohol, kortspill, bading for undertegnede og generell god stemning så ble det selvfølgelig også viet mye tid til mat. Etter å ha lagd en hytteversjon av tidligere beskrevet Risotto på fredagskvelden, så var lørdagen viet til en heidundrades pølsefest.

Strøm-Larsen leverte som alltid varene vi trengte og det ble kjøpt inn store mengder kjøtt i form av svineavskjær. Dette ble vi fortalt skulle ha en fettprosent på ca. 26%, dette er jo pinlig lite så vi hanka med oss litt ekstra svineflesk for å dra opp prosenten litt. Legg til 3 meter med svinetarm og vi sa oss fornøyde.

 

INGREDIENSER

  • svineavskjær
  • svineflesk
  • svinetarm
  • hvitløk
  • timian
  • rosmarin
  • ramsløk
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Det er viktig med mye fett i pølsene for at de skal bli skikkelig saftige og smaksrike. Hvor stor andel fett du ønsker er jo selvfølgelig helt opp til deg selv og dine egne preferanser (og BMI).

– Hakk opp kjøtt og fett i relativt fine biter. Finhakk hvitløk samt diverse urter. Hell vann gjennom tarmen et par ganger for å få den helt ren. Bland kjøtt og fett godt sammen og tilsett en og en neve i pølsekverna, kvernes til kjøttdeig.

– Når alt kjøttet er kverna har du det over i en stor bolle og tilsetter en god porsjon med salt og pepper. Da det kan være vanskelig å vite når rått kjøtt er riktig krydret, valgte vi og steke opp litt og litt av kjøttet for å smake oss frem. Fordel kjøttet i tre like store deler, bland inn finhakket timian i en del, rosmarin i en annen og ramsløk i den tredje.

– Fest så pølsehornet på kverna, knyt igjen den ene enden med hyssing og tre hele tarmen over hornet. Det er viktig at tarmen er fuktig. Så er det bare å tilsette kjøttet og kjøre det inn i tarmen, hold godt rundt pølsa så du kjenner at tarmen blir fylt helt opp. Når alt kjøttet er i tarmen så knyter du en hyssing på den andre enden. Mål opp hvor store pølser du ønsker og knyt hyssing i mellom de.

– Grilles eller stekes til gjennomstekt og serveres med en god potetmos og noen grillede grønnsaker. Jekk en kald pils og spis deg julaften-mett, men husk og vent minst 1 time før du tar deg en dukkert.

Mer snacks

3 kommentarer

Tweets that mention Hjemmesnekra Sausage | Heia Mat -- Topsy.com mai 3, 2010 - 15:36

[…] This post was mentioned on Twitter by Espen Nersveen. Espen Nersveen said: Hva er vel mer lekent enn hjemmesnekra pølser? Sol, sommer, iskald øl og nygrilla pølser. Snakker vi himmel'n? http://bit.ly/ap6DPf […]

Werner mai 3, 2010 - 18:13

Oh Yes, det der har jeg hatt lyst til å prøve en stund nå, venter på kjøkkenmaskin m/tilbehør som snart blir en del av husholdningen… og etter det jeg har hørt har Strøm-Larsen nybegynner tarm for utrente pølsemakere!

Det så digg ut! (kanskje ikke badet..)

Espen Nersveen mai 3, 2010 - 18:54

Det var dritdigg, badet også faktisk. 🙂
Tarmene var fra Strøm-Larsen og de var ganske enkle å jobbe med, 100% rene og tålte litt røff behandling.

Nam nam.

Det går ikke å kommentere