Hjem MINE OPPSKRIFTER CÆSARSALAT

CÆSARSALAT

av Espen Nersveen

Salat. Ordet i all sin enkelthet får ikke akkurat smaksløkene til å hoppe i ekstase. I svært mange tilfeller er dets eneste mål å dekke den siste tredjedelen på tallerkenen. Den kjipe mixen ved siden av burger’n med påmmfri. Heldigvis fins det enkle triks som får selv en menneskelig gigant som meg selv til å glede seg til salatmiddagen.

Dagens salat er en liten utvidning av Cæsar-salaten. Historisk sett hadde det selvfølgelig vært veldig mye tøffere om dette var favorittretten til selveste Julius. Liker bildet av keiseren som knasker salat mens han legger Europa for sine føtter. Beklageligvis for romerne er det en kokk ved navn Caesar Cardini som krediteres denne salaten med sin opprinnelse fra 1920-tallet. Originalt består den av noe så enkelt som hele romanosalat, krutonger og en caesar-dressing. Så det sier seg jo selv at dressingen er relativt vesentlig for denne rettens suksess. Denne dressingen fant jeg i denne restemat bloggen.
Jeg velger å tro at Julius ville foretrukket en salat med litt mer snacks for ganen. Så denne oppskriften er dedikert til han.

INGREDIENSER

 • romanosalat
 • parmesan
 • kyllingfilet
 • pancetta
 • salt og pepper
 • DRESSING
 • 2 eggeplommer
 • 1 ts sennep
 • 2-3 fedd finhakket hvitløk
 • 1 dl solsikkeolje
 • 1/2 dl olivenolje
 • 3 ansjosfileter
 • cayennepepper
 • saften av en halv sitron
 • parmesan
 • salt og pepper
 • KRUTONGER
 • loff
 • 2 dl solsikkeolje
 • finhakkete urter
 • finhakket hvitløk
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Dressing
– Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør det fint med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitron.

Krutonger
– Del loffen i terninger. I et plastbeger med lokk har du oljen, finhakkete urter, knuste hvitløksfedd, salt og pepper. Røres godt sammen, det kan gjerne stå og godgjøre seg en times tid. Ha så over loffbitene, ha på lokk og rist godt i et par sekunder. Ha loffbitene over på en tallerken dekt med papir så det får rent av seg. Legges over på en stekeplate med bakepapir og stekes i ca. 15 minutter på 180 grader. Legg det igjen over på papir og la renne videre av seg. Bitene skal bli skikkelig sprø og smaksrike.

– Skyll all salaten godt og ha i en stor bolle. Salte og pepre kyllingfiletene, stekes brune i panne med litt olje, smør, hvitløk og urter. Stekes ferdig i ovnen i ca. 15 minutter på 180 grader. Husk litt hviletid før servering. Sprøstek pancetta.

– Hell dressingen over salaten og bland alt godt sammen. Anrett salaten på tallerken og legg over kyllingfilet skåret i skiver. Fordel pancetta, krutonger og høvlet parmesan over. Litt flaksalt og nykvernet pepper og middagen er klar.

Mer snacks

1 kommentarer

Tweets that mention Julius Caesar Salat | Heia Mat -- Topsy.com april 27, 2010 - 15:29

[…] This post was mentioned on Twitter by Espen Nersveen. Espen Nersveen said: Ære være romerne. På tide å innta et grønt måltid selv en kresen kanin verdig. Salatenes salat. Caesarsalat. – http://bit.ly/cnf2dI […]

Det går ikke å kommentere