Hjem MINE OPPSKRIFTERKRAFTER OG SAUSER TZATZIKI

TZATZIKI

av Espen Nersveen

Som snacks er tzatziki og et godt brød helt fantastisk. Og langt sunnere enn, la oss kalle det hovedkonkurrenten, aioli. Jeg spiser lett opp et helt brød så lenge tzatzikien strekker til. Legg til en liten skål med godt saltet hjemmelaget potetgull så er kvelden i boks.

INGREDIENSER

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1/2 agurk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Hell yoghurten over en finmasket sil slik at du får silt av litt av væsken. Rør litt i den så alt vannet renner ut.

– Skyll, skrell av det ytterste skallet og del agurken i to. Ta ut kjernen, det er her mesteparten av væsken sitter.

– Riv agurken over en tallerken, legg en annen tallerken over og legg et par kokebøker over der igjen. La det ligge slik i en halvtimes tid, da er all væsken presset ut av agurken. Eventuelt legger du agurken på et rent kjøkkenhåndkle, salter det litt og klemmer håndkle hardt rundt agurken slik at væsken blir presset ut.

– Finhakk hvitløk. Riv noen spiseskjeer med sitronskall før du deler sitronen i to.

– Ha yoghurten i en skål, rør inn agurken og hvitløken. Dryss over revet sitronskall, litt god olivenolje, litt sitronsaft og litt salt og pepper. Rør dette godt inn og smak deg frem til den er perfekt. Spis deg stappmett, men hold deg hjemme resten av kvelden da du lett kan ta liv etter all hvitløken.

Mer snacks

7 kommentarer

Guro april 3, 2010 - 20:12

Oooooohhhh myyy!!!! Bra initiativ kjæreste Marit og Espen!!! Jeg lagde tzatzikien nå og klarer ikke stoppe og spise!! Mmmmmmm… Lovely!!! Love it, love it, love you!!!

Espen Nersveen april 4, 2010 - 12:25

hehe, så bra at det falt i smak da, håper du tar deg tid til å prøve ut litt andre oppskrifter også etterhvert. skal komme mye bra hver eneste uke, det lover jeg.
looooove u 2….

Tweets that mention Tzatziki | Heia Mat -- Topsy.com april 4, 2010 - 15:24

[…] This post was mentioned on Twitter by Espen Nersveen. Espen Nersveen said: Litt lenge til middag, litt for sulten til å vente? Mekk litt tzatziki, ha det over på noe godt brød og kos deg – http://bit.ly/9zm1wH […]

Stine april 9, 2010 - 10:23

Nå har jeg også prøvd meg på denne, men den ble ikke like god som den dere lagde. 🙂 Tror kanskje jeg glemte sitron også når jeg tenker meg om…

Espen Nersveen april 10, 2010 - 10:47

Hadde du i nok av alt da? Masse hvitløk, masse salt og pepper. Og sitronen er ganske viktig ja, både skall og saft tilfører en nydelig syrlighet.

Sus april 9, 2010 - 22:30

Denne blogga gjorde meg ufattelig glad! Og sulten. Herremingud. Dere ser jo ut til å ha stålkontroll på kjøkkenet, men her er uansett et ørlite knep som gjør denne vidundersnaksen enda lettere å lage: dryss salt over den revne agurken, og se så, vips kan du spare deg for masse løfting av tunge bøker, og ikke minst ventetid! Saltet trekker nemlig ut vannet av agurka så fint som bare det, sleng det i et rent kjøkkenhåndkle, vri om og der har du den.

Espen Nersveen april 10, 2010 - 10:47

Ufattelige glade folk liker vi. Sultne og. Toppers.
Vi har nok ikke så veldig stålkontroll men vi håper og oppnå det ved å lage masse mat og blogge det samtidig.
Takk for nydelig agurktips, det skal testes ut.

Keep coming back to us 😉

Det går ikke å kommentere