Hjem MINE OPPSKRIFTER JORDSKOKKSUPPE MED KAMSKJELL

JORDSKOKKSUPPE MED KAMSKJELL

av Espen Nersveen

Jeg er nok ikke den flinkeste til å tenke sesong når jeg velger ut middager. Varm suppe er liksom ikke det første man tenker på på en nydelig solrik vårdag, men bortsett fra det så ble jo suppa svært god og når vi avsluttet måltidet med noen ferske bringebær så følte jeg at jeg redda meg inn.

INGREDIENSER

  • 4-5 store jordskokk
  • sjalottløk
  • 1 1/2 liter med kjøttkraft
  • kremfløte
  • kamskjell
  • bladpersille
  • olje
  • smør
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Suppa
– Del løken i skiver og ha i en kjele med olje på litt over middels varme, freses blank. Ha så jordskokk kuttet i grove terninger over i kjelen og fres disse med i en 3-4 minutter. Hell over 1 1/2 liter oksekraft, kyllingkraft eller vann med buljongterninger. Gi det et oppkok og la det stå og småkoke i en halvtimes tid til jordskokken er mør.

– Sil av, men behold væsken. Ha jordskokken over i en blender sammen med en halv liter med kraft. Kjøres til en fin puré, tilsett mer kraft samt fløte fram til du har en ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha det tilbake i kjelen, og gi det et lite oppkok.

Kamskjell
– Salte og pepre kamskjellene på begge sider. Ha en god klatt med smør i en panne på middels varme, ha gjerne litt hvitløk og urter i panna for mer smak. Når smøret har fått en fin farge legger du oppi kamskjellene, de skal stekes raskt til de får en fin brunfarge. Når de er ferdig på den ene siden slår du av platen og snur de. Kamskjell skal aldri gjennomstekes og når de i tillegg skal tilsettes en varm suppe er dette enda viktigere.

– Hell suppen i en suppeskål, ta en teskje og hell over litt halvpisket fløte og pynt med finhakket bladpersille. Legg i kamskjellene og server umiddelbart. Jeg må innrømme at jeg har dratt en Ingrid Espelig og juksa litt for å få kamskjellene til å flyte på suppa på mitt bilde. 🙂

Avslutt måltidet med verdens enkleste dessert, friske bær, litt fløte, melk og noen teskjeer med sukker. Nam.

Mer snacks

14 kommentarer

Eirik april 14, 2010 - 10:42

Pent!

Elise april 14, 2010 - 10:53

mmmm.. jordskokk er fantastisk godt. Tusler ofte forbi grønnsaksbutikkene i Torggata og der har de med jevne mellomrom jordskokk og en grønnsak som ligner men langt i fra smaker jordskokk, så jeg er ofte i tvil om det faktisk er jordskokk eller den ukjente fetteren det dreier seg om. Av den enkle grunn kjøper jeg på langt nær jordskokk så ofte jeg skulle ønske, for den er virkelig fortreffelig på smak. Fint bilde!

Espen Nersveen april 14, 2010 - 12:07

Jordskokk er fabelaktig.
Enhver grønnsak har en litt innpåsliten lookalike, litt som moccabønner og kremtopper egentlig. Kjipt å ta feil. 😉

(takk Eirik)

Tweets that mention Jordskokksuppe med kamskjell | Heia Mat -- Topsy.com april 14, 2010 - 12:05

[…] This post was mentioned on Twitter by Espen Nersveen. Espen Nersveen said: Neppe vårmat men steike så digg, hva med en smaksrik og deilig jordskokksuppe med noen saftige kamskjell. – http://bit.ly/d5Md3m […]

Kari april 20, 2010 - 11:00

ser helt fantastisk ut! Jeg kan bare drømme.. her i Dhaka er jeg fornøyd om jeg får tak i en suppeboks… 🙂

Espen Nersveen april 22, 2010 - 08:27

takk takk 🙂
blir middag når du er tilbake vettu søta…

Fru Lou april 22, 2010 - 22:10

Nam! 2 av mine absolutt favorittingredienser i samme oppskrift – skal prøves! Utrolig lekker blogg dere har.

Espen Nersveen april 26, 2010 - 19:27

Takk takk, jordskokk og kamskjell er hyppige gjester her hos oss. 🙂

Olav mai 31, 2010 - 21:30

Hei, dere to!

Dette så da riktig godt ut – den skal jeg lage neste gang jeg lager supper, og det er ofte!

Ellers vil jeg si takk for en fin-fin matblogg. Jeg pusler jo litt med det samme selv og det er gøy å se at vi blir stadig flere 🙂

Stå på!

Olav

Espen Nersveen mai 31, 2010 - 22:03

Heisann du
Takk for fine ord, og vil absolutt anbefale suppa ja, smakfull liten rakker.
Matblog er utrolig stas og følger selvfølgelig med på bloggen din også, bra du er blitt produktiv igjen. 🙂

Vi smakes
Espen & Marit

Håkiz september 27, 2010 - 23:10

Jeg kan anbefale å sette noen skokker i jorda på et passende sted – så blir dere raskt selvforsynte på godsaken. De vokser villig de fleste steder og kan overvintre – så kan dere høste på våren. Fikk over 4 kilo fra et lite bed i en bybakgård i fjor og I år blir det kanskje 5 gangern så mye. O je – je – jerusalem artichoke!

Espen Nersveen september 28, 2010 - 07:55

Oi, det høres jo svært fristende ut. Vi er jo faktisk på vei ut i et hus på Jar med stor tomt, skal ikke se bort ifra at det vil bli dyrket diverse grønnsaker der. 🙂

Oda november 21, 2011 - 23:39

Frister stort! Hvor mange personer metter denne oppskriften?

Espen Nersveen november 23, 2011 - 14:24

Nå ble jeg litt usikker gitt, er en stund siden jeg lagde denne, men om jeg ikke tar helt feil så var denne til 4 stk, men som en av flere retter. Er hvertfall veldig god. 🙂

Det går ikke å kommentere