Is er digg. Om du er uenig med meg vedrørende det så syntes jeg ikke bare synd på deg, men også på de rundt deg. Is er nemlig digg, ferdig snakka. Det eneste problemet med is er jo at det i utgangspunktet egentlig er en blanding av sukker, fløte og eggeplommer du heller i deg. Ikke helt hva man trenger om man jobber med å bli slank til sommeren 2012. Så hvordan lage en is som er, hvertfall nesten, like digg, men ikke fullt så usunn. Jo, man tar mindre sukker, og bytter ut fløten med yoghurt. Lekent.

Jeg prøvde å komme opp med en norsk tittel, men jeg fant ingen som hadde den rette snerten. Frossen yoghurt funka liksom ikke helt, så til alle dere faste blogglesere i alderen 2-5 år, beklager. Spør mamma eller pappa om hjelp til oversetting.
Det beste er jo selvfølgelig å bruke ekte gresk yoghurt, da denne er både fetere og har en tykkere konsistens. Men her tar vi til takke med helt vanlig yoghurt naturell fra det lille indie-meieriet Tine. Det du da må gjøre er å ha yoghurten over i en finmasket sil, over en bolle slik at all væsken kan renne ut, da blir konsistens tykkere og bedre til sitt bruk.

INGREDIENSER

  • 1 kurv med norske jordbær
  • 240 gram med yoghurt naturell
  • 140 gram sukker
  • 1 teskje sitronsaft

SLIK GJØR DU DET

– Skyll og del opp jordbærene i mindre biter. Ha de over i en arbeidsbolle sammen med sukkeret og bland godt sammen. La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer, rør innimellom.
Sukkeret gjør både at bærene smaker mye mer, men også at rødfargen blir ekstra kraftig og fin.

– Hell jordbærene, yoghurten og sitronsaften over i en blender og kjør til en jevn og fin puré. Hell det over i en arbeidsbolle.

– Settes i kjøleskap for nedkjøling i ca. 1 time.

– Hell så blandingen over i en ismaskin i 20-30 minutter. Spises aller helst med en gang, eventuelt frys ned for senere bruk. Husk å sette isen i romtemperatur en stund før nyting.

– Få så kjæresten din til å gjøre det slutt med deg, sett filmen «love actually» på repeat og spis deg stappmett og feit på yoghurtis som trøst. Det er lett verdt det.

frozen02

Print Friendly, PDF & Email