Østers er etter litt tilvenning fantastisk godt. Det fins ingenting som smaker så rent og friskt, er jo som å spise hav. Østers kan selvfølgelig nytes naturell, men ofte blir det servert med en syre, gjerne iform av rødvinseddik med litt sjalottløk til. De som virkelig elsker østers sier jo selvfølgelig at dette er for pingler da det fjerner selve essensen av råvaren.

Jeg er tilbøyelig til å være enig, men syntes samtidig det er fint å variere litt. Det var med andre ord på tide å ta en tur i pulverskuffen og pimpe det opp litt. I dag var det Lecite som skulle til pers, et pulver som bidrar til å kunne skape vanvittig luftig skum og som også vil holde seg i lang tid. Så da ble det østers med sitronskum og sitronzest.

INGREDIENSER

  • østers
  • sitroner
  • 3 g lecite

SLIK GJØR DU DET

– Åpne østersene og legg de over på et fat dekket av isbiter. Jeg hadde ikke isbiter tilgjengelig og brukte grovt salt, funka fint for at de skulle kunne ligge fint. Det er viktig at ikke væsken fra østersen renner ut når du åpner den, man kan jo ikke hive sjø.

– Skvis ut saften av sitronene til du får ca 170 gram, omtrent 3 sitroner. Tilsett 80 gram kaldt vann i sitronsaften. Ta så 3 gram lecite og tilsett væsken, blandes godt med en stavmikser og la stå i et minutt eller to så det får satt seg.

– Ta frem stavmikseren igjen og skum opp ved å kjøre mikseren i vannflaten, da får man tilsatt mye luft og det er jo det vi vil ha. Når det har dannet seg endel skum på overflaten så fjerner du dette med en skje og legger tilside, skum opp igjen og legg tilside med en skje til du har ønsket mengde skum.

– Anrett en spiseskje sitronskum på hver østers og riv over litt sitronskall. Nyt smaken av sjø, sol og sommer.

Print Friendly, PDF & Email