Jeg er nok godt over gjennomsnittet glad i kylling. Og da mener jeg ikke bittesmå Priorversjoner. Men aller helst Stangekylling. Hvorvidt det er hel, filèt, vinger eller som i denne sammenhengen lår spiller liten trille. Det er digg uansett. Og sunnhet satt til side, er det noe bedre enn skikkelig crispy kyllingskinn?

Slik gjør du det
Ingredienser

  • kyllinglår
  • timian
  • rosmarin
  • potetsalat
  • tomat
  • agurk
  • sjalottløk
  • rødvinseddik
  • sitron
  • balsamico
  • olivenolje
  • smør
  • salt og pepper

Kyllinglår
– Finhakk timian, hvitløk, rosmarin og bland dette sammen med romtemperert smør. Dytt kryddersmøret inn under skinnet på kyllingen, legg også en sitronskive inn under skinnet. Ha olje i en varm plate og stek kyllinglåret i noen minutter med skinnet ned til det har fått en fin farge, snu låret og stek videre i et minutts tid. Sett pannen i en forvarmet ovn på 180 grader og viderestek i ca. 30 minutter, la hvile i minst 5 minutter før servering.

Potetsalat
– For tidligere beskrevet oppskrift på potetsalat, se her.

Tomatsalat med vinaigrette
– Bland sammen en god olivenolje med litt balsamico og rødvinseddik. Tilsett finhakket sjalottløk, sitronsaft og litt salt og pepper. Del cherrytomater i to og agurk i tilsvarende biter. Ha så over ønsket mengde vinaigrette.

– Jekk deg en kald flaske Wit av Nøgne Ø, knask kyllingen med henda og la smaksløkene kose seg. Det har de fortjent.

Print Friendly, PDF & Email