Potetsalat er et nydelig tilbehør til grillmaten. Og den blir så vanvittig mye bedre dersom du lager den selv. Vanskelighetsgraden er kun steget over det å koke poteter, så hva for en unnskyldning kan du bruke ved å komme drassende med fabrikert plastbokspotetsalat?

INGREDIENSER

  • mange poteter
  • en boks creme fraiche
  • saften fra en sitron
  • skallet fra en sitron
  • 1-2 purre
  • noen fedd hvitløk
  • en neve timian
  • god olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Vask potetene godt før du koker de hele, med skallet på, i godt saltet vann. Riv skallet fra en skrubbet sitron, finhakk hvitløk, timian og eventuelt andre urter og hakk purreløken i skiver.

Det fins utrolig mange gode råvarer man kan tilsette en potetsalat, dette er ingrediensene vi pleier å bruke. Men du kan selvfølgelig tilsette hva du måtte ønske av gode smaker.

– Ha creme fraiche (eventuelt bruk rømme for en sunnere variant) i en skål og tilsett revet sitronskall, purreløk, hvitløk, en god dæsj god olivenolje, sitronsaft og litt salt og pepper.

– Når potetene er kokt, men fortsatt har tyggemotstand siler du av vannet og har de over på en fjøl. Hvorvidt du nå skreller potetene eller ikke er helt valgfritt, uansett, del de i passe store biter.

– Ha de så over i en passende form, hell over creme fraiche blandingen og bland godt sammen.
Smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper og pynt med litt timian. God sommer.

Print Friendly