Hjem MINE OPPSKRIFTERGRØNNSAKER OG VEGETAR RATATOUILLE MED KRAINER OG SALSICCIA

RATATOUILLE MED KRAINER OG SALSICCIA

av Espen Nersveen
Jeg ble tidligere i år kontaktet av Gilde (sponset innlegg-alarm) i forbindelse med at de drev og utviklet noen nye typer grove middagspølser. Sannsynligvis har jeg en liten tyster i familien som går rundt og forteller folk hvor glad jeg er i gode, grove pølser. At jeg også er høyere enn sjølvaste pølsemaker Leif Juster gjorde meg nok ikke mindre aktuell.

Jeg og et knippe andre matbloggere tok turen til deres pølseverksted og snekra sammen et bredt utvalg av tasty pølser. Vi lagde varianter med all verdens av krydderkombinasjoner og ble samtidig presentert de to variantene som nå blir lansert.

En Salsiccia laget på svinekjøtt og krydret med pepper, fennikel, chili, timian og hvitløk. Og en Krainer laget på svinekjøtt og storfekjøtt, røkt på bøkeflis og krydret med ramsløk, pepper, sitron og karve.

Og selv om jeg er blitt betalt så mye cash for å skrive dette innlegget at selv Donald Trump ville blitt misunnelig, så kan jeg med ti kokkekniver i matblogghjertet si at disse pølsene er digge. Favoritten er Salsiccia, men Krainer’n kommer på en god andreplass.

Gilde02

 

Når jeg skulle mekke noe fór med disse så var det fruas vitaminbehov som tok avgjørelsen om å matche pølsene med ratatouille. Et godt valg, også på smak.

Denne mengden passer fint til 4 personer.

INGREDIENSER

 • 600 gram pølser
 • 1 gul løk
 • 3-4 fedd hvitløk
 • 1 rød paprika
 • 1 grønn/gul paprika
 • 1 squash
 • 0,5 aubergine
 • 2-3 ss tomatpure
 • 1 ss sukker
 • 1 dl olivenolje
 • en neve rosmarin
 • en neve basilikum
 • 1 boks hakkede tomater
 • en skvis sitron
 • en dæsj hvitvinseddik
 • salt og pepper
 • parmesan

SLIK GJØR DU DET

– Grønnsakene skylles og kuttes i mindre biter. Hvitløken finhakkes.

– I en kjele eller dyp panne så har du i 1 dl med olivenolje. Når denne er blitt varm så tilsettes grønnsakene og freses blanke i noen minutter.

– Tilsett tomatpureen og bland denne inn, så helles boksen med hakkede tomater over. Neven med rosmarin blandes inn og 1 ss sukker tilsettes.

– La koke i en fem minutters tid til grønnsakene er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Tilsett en liten skvis sitron og en liten skje med hvitvinseddik. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer syre. Bland inn en neve med basilikum og legg over på dype tallerkener.

Gilde03

 

– Pølsene stekes i panne til de har fått en fin farge. Kuttes i skiver og legges over ratatouillen. Dryss over litt mer basilikum og riv over parmesan.

– Grønnsak og pølsebonanza. Sjeldent har man følt seg like sunn av å gomle pølser.

Mer snacks