Hjem MINE OPPSKRIFTER TORTILLAPIZZA

TORTILLAPIZZA

av Espen Nersveen

Pizza er noe alle spiser mye av, men hva definerer egentlig en pizza? I min verden holder det med en bunn med godsaker på topp for å kalle det en pizza. I dag er bunnen en tortillalefse og godsakene er creme fraiche, soltørket tomat, skinke og blåmuggost. En killer av en hverdagspizza.

Jeg har jo som noen kanskje har fått meg seg plutselig havna på tv, moro for unga. I dagens sending var dette en av rettene jeg lagde, og da den ikke lå på bloggen fra før av så slenger jeg den ut nå. Kanskje noen syntes det så snasent ut og gir det et forsøk? I morgen allerede?

Det ble vel ikke akkurat tidenes fineste matfoto, kun et knips i farta hos tv2, men det får duge.

INGREDIENSER

  • 1 tortillalefse pr pers
  • creme fraiche
  • sjalottløk
  • hvitløk
  • chili
  • soltørket tomat
  • skinke
  • blåmuggost
  • basilikum
  • sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og bland dette sammen med creme fraiche. Skvis så litt sitronsaft over.

– Smør ca. 2 spiseskjeer av sausen over tortillaen.

– Legg så på noen biter med soltørket tomat, skinke og blåmuggost.

– Et lite dryss med salt og pepper er også viktig.

– Settes så inn i forvarmet ovn, 200 grader i ca. 8 minutter.

– Før servering så legger du på noen blader basilikum, drysser over litt god olivenolje og litt maldonsalt.

Værsegod.

Mer snacks

10 kommentarer

Karoline august 21, 2012 - 14:35

Veldig godt og enkelt. Jeg lagde noen forskjellige varianter i dag, og de falt i smak hos oss!

polliani august 22, 2012 - 07:55

ser kjempe godt ut. jeg er beklageligvis allergisk mot alle løksorter har du forslag til hvordan jeg skal lage sausen av creme fraiche uten all løken og fortsatt få smak?

Espen Nersveen august 22, 2012 - 07:56

Supert at det smakte Karoline.

Når det gjelder løken så kan den veldig fint sløyfes uten at du mister noe særlig smak. Er bare jeg som liker å ha løk i ting.

polliani august 22, 2012 - 07:58

er det ikke veldig mye smak i hvitløk og løk? my bad 🙂

Espen Nersveen august 22, 2012 - 08:01

Isolert sett så er det selvfølgelig det, men her er det brukt i veldig små mengder. Samtidig er det andre veldig smakfulle ingredienser som blåmuggost, soltørket tomat, basilikum osv. Så den totale smaksopplevelsen vil fortsatt være veldig bra uten løk og hvitløk.

polliani august 22, 2012 - 08:01

takk espen, og flott blogg 🙂

Carita august 24, 2012 - 21:26

Genialt! Prøvde det i dag! Nam

Espen Nersveen august 25, 2012 - 08:50

Så bra. 😉

Elin Roen oktober 25, 2014 - 19:22

Serverte denne i kveld espen. Veldig godt! Jeg hadde ikke soltørkede tomater så jeg tok cherrytomater istedet. Det var også deilig 🙂 Falt veldig i smak hos Reidar også 🙂

Espen Nersveen oktober 27, 2014 - 20:29

Godt å høre Elin. Superenkel, men smakfull rett.

Det går ikke å kommentere