Hjem MINE OPPSKRIFTERFUGL KYLLINGLÅR MED GRØNNSAKER

KYLLINGLÅR MED GRØNNSAKER

av Espen Nersveen

Kyllinglår er en stor favoritt i hverdagen, det smaker veldig mye mere enn bryst og jaggu er det ikke rimeligere også. Dette kyllinglåret var fra Holte Gård, en av de beste fjærkre-produsentene her til lands. Kyllingen fikk selskap av selvplukket jordskokk fra Øverland Gård, fennikel og gulrot.

Det var på tide å smake på første fangst fra gården vår, og vi ble umiddelbart imponert. Jordskokken smakte fantastisk, selv rå var den nydelig med smak av hasselnøtt. Fennikel er jo alltid godt, og sødmen til gulroten kler enhver kyllingrett. Gode råvarer er første steg mot god mat, og jeg tror vi kommer til å bli svært bortskjemte på råvarekvalitet hva gjelder grønnsaker i tiden som kommer.

INGREDIENSER

  • 1 kyllinglår pr pers
  • jordskokk
  • gulrot
  • fennikel
  • smør
  • sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Vi begynner med kyllingen, denne legges i en ildfast form med skinnet opp. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper på begge sider. Settes inn i forvarmet ovn på 180 grader med varmluft. Stek i 40 minutter.

– Gulrot og jordskokk skrelles og skylles. Deles opp i passende biter.

– Fjern det ytterste skallet fra fennikelen og skjær av bunnen. Klipp av fennikelgresset og legg tilside, dette må for all del ikke kastes. En nydelig urt å pynte retten med.

– Varm opp litt olje på middels varme i to forskjellige panner og råstek jordskokk og gulrot til det er mørt med tyggemotstand. Hvor lenge avhenger selvfølgelig av størrelsen på bitene, men et kvarters tid er et greit utgangspunkt. Legg i en dæsj smør mot slutten, salte og pepre og smak til.

– Fennikelen kutter vi i tynne skiver på mandolin, eventuelt med kniv. Ha den i en bolle, skvis over litt sitron, hell over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.

– Ta ut kyllingen og la den hvile i noen minutter.

– Legg opp fennikelsalaten på en tallerken, et kyllinglår over, så litt jordskokk og gulrot. Pynt med fennikelgress og dryss litt olivenolje over.

– Nyt smaken av rene og gode råvarer. Et smakfullt og sunt måltid er herved servert. Værsegod.

Mer snacks

6 kommentarer

Petter mai 11, 2012 - 14:47

Hei! Ser du har brukte noen fine små gulerøtter, hvor har du fått tak i de? Har også fått servert enda mindre gulerøtter også med stilk på restaurant, vet du hvor sånt er å få tak i? Bor i Asker. Takk for svar!

Reply
Espen Nersveen mai 12, 2012 - 11:04

Jeg kjøpte disse på Skafferiet ved Bygdøy Alle.

Reply
Tempranillo september 11, 2012 - 15:16

Hei

Hvilken traktørpanne bruker du? Har du noen gode olivenoljer å anbefale?

Reply
Espen Nersveen september 16, 2012 - 15:16

Usikker på merket jeg, har litt forskjellige. Jeg bruker ofte Dauro Olivenolje, veldig god, men litt dyr. Rundt 200 kroner tror jeg?

Reply
maren februar 13, 2013 - 13:38

Hvor kjøper man Dauro olivenolje?

Reply
Espen Nersveen februar 14, 2013 - 19:42

Det får man på Meny, Centra og Ultra. Stort sett hvertfall. Også på utvalgte delikatesse-butikker. En veldig bra olivenolje.

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.