Av og til så er søtsuget så stort at det ikke er vits i å kjempe imot. Sånn var det i går. Det var i underkant av en time til Hellstrøms Mesterkokk begynte på tv’n og behovet for noe digg var intenst. Jeg tok en kjapp titt i skuffer og skap, ingenting. Pøkk. Men basisvarer er det stort sett bra stell på her i heimen, og når jeg fant en mørk kokesjokolade i tillegg så kom inspirasjonen. La oss mekke noe, la oss mekke deilige kjeks med sjokoladebiter. Nam.
Denne oppskriften gir deg ca. 15 kjeks. Hva kalori-innholdet per kjeks er tør jeg ikke tenke på engang, men så er jo ikke måleenheten til livsnytelse kcal heller så da kan det være det samme.
INGREDIENSER
- 120 g kaldt smør
- 75 g hvitt sukker
- 100 g mykt brunt sukker
- 150 g hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 150 g mørk sjokolade
- 2 egg
SLIK GJØR DU DET
– Sett ovnen på 180 grader.
– Kutt opp smøret i små terninger og ha det over i kjøkkenmaskinen. Hva heter egentlig den tingen som ikke er visp eller eltekrok, uansett, det er den du skal bruke nå. Kjør til smøret har fått en litt kremete konsistens.
– Tilsett sukkeret og kjør videre til det er godt blandet og litt luftig.
– Knekk over et egg og bland det godt inn før du knekker i det neste.
– Bland det tørre sammen i en bolle og hell dette over i miksebollen. Blandes godt, bruk en slikkepott for å skrape ned fra kantene.
– Grovhakk sjokoladen i mindre biter og bland dette inn. Du kan gjerne sile sjokoladen for å bli kvitt «støvet» så du kun sitter igjen med fine sjokoladebiter.
– Ta ça 2 spiseskjeer av kjeksblandingen til hver kjeks, seks stk pr. stekebrett.
– Stekes i 12 minutter, legges over på rist for avkjøling.
– Nytes med dårlig samvittighet og et stort glass melk. Nei, du har selvfølgelig ikke fortjent det, men det jævla søtsuget tar jo knekken på all fornuft. Jeg er svak. Herregud så godt. Jeg er svak. Herregud så godt. Jeg er svak. Herregud så godt.
10 kommentarer
Mmmm, herlig med hvitt sukker… 🙂
Sukker, smør og sjokolade. Hvis det hadde fantes en gud så hadde han gjort de tre tingene sunnere enn salat.
I Kenwood-verden kaller de det en K-visp. Har aldri brukt den! 🙂
Jeg har Kitchen Aid og brukte den for første gang i går, er jo en slags blanding mellom vanlig visp og eltekrok egentlig. Vil tippe at vanlig eltekrok funker helt fint også. Funka som bare rakker’n.
Mmmmm står på kjøkkenet nå!! Og det er flatvisp det heter og den skal brukes for første gang nå.. Endelig noe å bruke den til;-)
Får håpe flatvispa, og ikke minst kjeksene, lever opp til forventningene. 🙂
Hei Espen. Disse ser gode ut. Neste gang du lager dem, råder jeg deg til å prøve å brune smøret først (samme fremgangsmåte som når du lager soyanøttesmøret ditt). La det avkjøles og lag kjeksdeig som normalt.
Blir helt absurd digg. Prøv det.
Det hørtes digg ut ja, nøttesmør er jo noe av det mest smakfulle som fins.
Eg har kjøpt Kitchen Aid i dag og innvie med denne oppskrifå. I følge bruksanvisningen hette det ein k-visp 🙂 Flotte blogg du har!
Takk og grattis med ny maskin. Den er knall. Lykke til med kjeksene. 😉
Det går ikke å kommentere