Hjem MINE OPPSKRIFTERFISK OG SKALLDYR TORSKETUNGER MED BLÅSKJELLSAUS

TORSKETUNGER MED BLÅSKJELLSAUS

av Espen Nersveen

Sprøstekte torsketunger anrettet på en fantastisk smaksrik blåskjellkraft-suppe. En rett som smaker mye mer avansert enn den er å lage. Det er alltid en positiv overraskelse.

INGREDIENSER

 • torsketunger
 • hvetemel
 • blåskjell
 • fennikel
 • hvitvin
 • hvitløk
 • løk
 • gressløk
 • persille
 • fløte
 • sitron
 • smør
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Saus
– Ett nett blåskjell kokes (ikke dampes, men dekket av væske) i vin og/eller vann, med et par-tre fenikkel, løk, hvitløk, en god kvast persille og gressløk. Sil av kraften etter 20-30 min, og kast blåskjell og grønnsaker. Redusér godt (til ca. 1/3), og hell i en god klunk fløte. Redusér evt videre, og justér med salt, pepper og sitron.

Torsketunge
– Renskjær torsketungene. Vend i mel, salt og pepper. Sprøstek på middels høy varme i godt med smør i noen minutter på hver side. La gjerne en hel hvitløk delt på midten bade i smøret, men ta den ut før den evt blir for brun. Anrett med et tynt lag saus på tallerken, torsketungen over, og evt skum opp sausen med en stavmikser og bruk en skje til å legge skum på toppen. Gressløk er godt som garnityr.

Husk at evt flaksalt, nykvernet pepper, evt noen dråper god olivenolje og noen dråper sitron kan løfte det hele det siste hakket. SMAK hele veien!

Mer snacks

2 kommentarer

Ingvild mars 28, 2010 - 10:25

Dette så lekkert ut! Er dog skeptisk til å kaste deilige blåskjell og ikke spise de, kun fordi de er så gode altså. Har en fryser full av torsketunger som mannen tok med hjem fra sjøen, så dette må prøves selv om jeg eventuelt må kaste blåskjellene;)

Håper det er greit jeg legger dere til i blogglisten min 🙂

Klem Ingvild

Espen Nersveen mars 28, 2010 - 13:14

Det var utrolig godt også faktisk. Er enig i at det er litt trist å kaste noe så godt som blåskjell men i dette tilfelle er de kokt såpass lenge at de ikke lengre er noe særlig digg. Torsketunger derimot er jo fantastisk digg, og når de er skaffet selv også så blir det jo bare enda bedre.

Vi tar gjerne en plass på blogglisten din Ingvild, takk takk. Det er stas. 🙂

Det går ikke å kommentere