Jeg elsker pizza. Som barn var det få ting som var mer populært enn mamma sin hjemmelagde pizza. Store langpanne-pizzaer med masse digge ingredienser. Nå i det siste derimot har jeg blitt en svoren fan av noe så enkelt som pizza-sten. Jeg trodde lenge at dette kun var en gimmick, men med perfekt stekt pizza på 2 og et halvt minutt så er jeg blitt avhengig.

Man kan selvfølgelig bruke flere døgn på den perfekte pizzadeig, tørke tomater over et par timer i ovn osv. Men til en helt ordinær hverdag så er jo time of the essence. Så i frossenpizzaens ånd har jeg gjort det til en sport å lage pizza så fort som overhodet mulig. Og fra alt står i skuffer og kjøleskap til pizzaen kan spises trenger jeg kun 35 minutter. Noe raskere lar seg knapt gjøre da deigen er nødt til å få heve litt. Men fra kald ovn til ferdig frossenpizza tar vel ikke så mye kortere tid?

INGREDIENSER

 • PIZZADEIG
 • 4,5 dl tipo 00 pizzamel
 • halv pose tørrgjær
 • 1,5 dl lunkent vann
 • 1 teskje salt
 • 1,5 ss olivenolje
 • TOMATSAUS
 • 1 boks hermetiske tomater
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • chili
 • 1 stjerneanis
 • 2-3 laurbærblad
 • olivenolje
 • sitron
 • salt og pepper
 • 250 gram fersk mozzarella
 • pepperoni

SLIK GJØR DU DET

– Finn frem en passende arbeidsbolle, bland alle ingrediense til deigen sammen. Dekk den med plastfolie og la stå på kjøkkenbenken for heving. (4 min)

– Sett pizzastenen i ovnen og sett på så høy varme som mulig med varmluft og grill på. Jeg setter min ovn på 300 grader. (5 min)

– Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk. Ha de sammen med litt olje i en varm panne og fres kjapt. (9 min)

– Hell over boksen med tomater og legg et par laurbærblader og en stjerneanis i sausen. Jeg syntes det lille anis-hintet er helt fantastisk i tomatsaus. (10 min)

– Mens tomatsausen putrer og reduseres så river du mozzarellan i mindre biter, gjør benkeplaten klar for utkjevling av deig og dekker på bordet. (15 min)

– Åpne opp en hverdagspils, trask bort til det vinduet med den fineste utsikten, kanskje du rekker å se en flaggspett eller et ekorn mens du venter? (18 min)

– Ta en tur bort til tomatsausen som nå skal ha redusert seg til en fin tykkelse. Ta ut laurbærblader og stjerneanis. Bland inn en teskje sukker, en dæsj med god olivenolje, saften fra en halv sitron, salt og pepper. Smak deg frem til perfeksjon. (22 min)

– Del deigen i to like store emner. Kjevle ut til to fine sirkler med så tilsvarende størrelse som pizzastenen som mulig, ha de over på bakepapir. (24 min)

– Fordel tomatsausen over, så revet mozzarella og til sist en god pepperonipølse, gjerne med litt spicy smak. (27 min)

– Ta pizzasteinen ut av ovnen, dra den første pizzaen over og sett den kjapt inn i ovnen igjen. Nesten helt øverst. Se på mens osten bobler av glede. (28 min)

– I min ovn så tar det nøyaktig 2 og et halv minutt før pizzaen er ferdig. Når jeg da tar den ut så brenner ofte bakepapiret. Det kan man like. (31 min)

– Trekk den ferdige pizzaen over på benkeplaten, og trekk den andre over på stenen. Kjapt inn i ovnen igjen. Nå har du 2 og et halvt minutt på deg til å fylle vann i glassene, tenne et stearinlys og dele opp den ferdig stekte pizzaen. (34 min)

– Ta ut den andre pizzaen, del opp og server. (35 min)

– Grattis. Du har nå lagd, stekt og servert to fantastisk gode pizzaer med tynn, sprø bunn og smaksrik topping. Og er du noenlunde lik meg så tar det ikke mange minuttene til før pizzaene også er spist opp.

– Ta den du Stabburet.

pepizza02

Print Friendly, PDF & Email