Puh. Nå har det virkelig vært noen kaotiske måneder. Vi har som sikkert mange nå har fått med seg totalrenovert et hus på Jar og endelig er vi ferdige. Det har blitt helt perfekt og kjøkkenet er legendarisk. Beklager ydmykheten. Uansett, snart skal det kokes masse igjen, har faktisk akkurat konsumert en herlig risotto med stekt laks til, men den oppskriften kommer senere. Jeg har nemlig et par retter liggende klare for publisering som ble kreert i den gamle leiligheten som jeg vil legge ut først. Vi er forøvrig fremdeles gravide, en uke på overtid nå, detta blir spennende.

Men tilbake til mat. Sist min mentor innen mat og vin var innom, fantastiske Eirik, hadde han med seg en liten forrett som var så snasen at den jo måtte publiseres. Den er herlig enkel, men svært fresh.

Slik gjør du det
Ingredienser
  • pære
  • diverse salat
  • pecorino
  • honning
  • olivenolje
  • hvitvinseddik
  • sitron

 

– Skyll salaten godt og anrett på en tallerken. Bruk en mandolin (eventuelt en ostehøvel, men så må du kjøpe deg en mandolin) og skjær pærene i tynne, fine skiver.

– Riv pecorino eller parmesan i småbiter og legg dette over salaten. Bland sammen en fresh og syrlig vinaigrette med f.eks. hvitvinseddik, olivenolje, sitron og honning.

– Ta hver deres gaffel og knask i dere maten fra samme tallerken. Herlig frekt. Og digg.

Print Friendly, PDF & Email