Hjem MINE OPPSKRIFTER POTETSALAT MED CREME FRAICHE

POTETSALAT MED CREME FRAICHE

av Espen Nersveen

Potetsalat er et nydelig tilbehør til grillmaten. Og den blir så vanvittig mye bedre dersom du lager den selv. Vanskelighetsgraden er kun steget over det å koke poteter, så hva for en unnskyldning kan du bruke ved å komme drassende med fabrikert plastbokspotetsalat?

INGREDIENSER

  • mange poteter
  • en boks creme fraiche
  • saften fra en sitron
  • skallet fra en sitron
  • 1-2 purre
  • noen fedd hvitløk
  • en neve timian
  • god olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Vask potetene godt før du koker de hele, med skallet på, i godt saltet vann. Riv skallet fra en skrubbet sitron, finhakk hvitløk, timian og eventuelt andre urter og hakk purreløken i skiver.

Det fins utrolig mange gode råvarer man kan tilsette en potetsalat, dette er ingrediensene vi pleier å bruke. Men du kan selvfølgelig tilsette hva du måtte ønske av gode smaker.

– Ha creme fraiche (eventuelt bruk rømme for en sunnere variant) i en skål og tilsett revet sitronskall, purreløk, hvitløk, en god dæsj god olivenolje, sitronsaft og litt salt og pepper.

– Når potetene er kokt, men fortsatt har tyggemotstand siler du av vannet og har de over på en fjøl. Hvorvidt du nå skreller potetene eller ikke er helt valgfritt, uansett, del de i passe store biter.

– Ha de så over i en passende form, hell over creme fraiche blandingen og bland godt sammen.
Smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper og pynt med litt timian. God sommer.

Mer snacks

9 kommentarer

Tweets that mention Potetsalat | Heia Mat -- Topsy.com mai 16, 2010 - 17:20

[…] This post was mentioned on Twitter by Espen Nersveen. Espen Nersveen said: Skal du på 17 mai frokost i morra og usikker på hva du skal ta med? MItt forslag: Potetsalat. Heia Norge. http://bit.ly/dzQvGI […]

Hans mai 16, 2010 - 17:52

Hei igjen.
Kun en liten kommentar, jeg bruker en fin peanøttolje istedet for olivenolje. Men det er fordi jeg liker smaken på peanøttolje til poteter bedre.
Ha en fin 17. mai
Hans

Tonje mai 16, 2010 - 18:12

Finhakket syltagurk og en liten dæsj sennep. D er også meget godt å ha i. Jeg lover. Men i morgen skal jeg faktisk lage min første pai. Det blir spennende.

Edgarchef mai 16, 2010 - 20:45

Sleng i noen kapers i tillegg, så har vi en vinner!

Espen Nersveen mai 16, 2010 - 22:44

Mange lekne forslag her, det kan vi like. Kapers, sennep og peanøttolje. Sweet.

God 17 mai til alle matglade entusiaster. 🙂

siv anita pettersen mai 18, 2010 - 14:33

Dette høres ut som en kjempegod potetsalat! Skal absolutt prøves ut:)

Crispy Chicken | Heia Mat mai 31, 2010 - 19:43

[…] Potetsalat – For tidligere beskrevet oppskrift på potetsalat, se her. […]

Espen Monsen juli 2, 2011 - 21:14

Hva med en knivsodd cayenne nå i grillsesongen 🙂

Espen Nersveen juli 5, 2011 - 15:04

En knivsodd cayenne er neppe feil. Er jo sjeldent det. 🙂

Det går ikke å kommentere