Nå skal jeg ikke påstå at jeg har smakt på alle utgavene av Crémant som er tilgjengelig på polet, men at dette må være en av de aller beste er jeg ikke i tvil om. En strålende og kompleks utgave, laget på Pinot Noir og Chardonnay fra Jura.

En Crémant er alltid laget på tradisjonell metode, altså som Champagne, men drue-innholdet kan variere hvorvidt det er en Crémant du Bourgogne, Crémant d’Alsace, Crémant du Jura osv. Kvaliteten vil selvfølgelig også variere mye, fra spinkle utgaver uten nevneverdig potens til komplekse og rike utgaver der største forskjell fra Champagne er navnet på etiketten. Denne flasken tilhører sistnevnte kategori.

Det er den svært anerkjente Tissot-familien som har dyrket frem disse druene, en av de aller fremste produsentene i den franske fjellregionen Jura på grensa til Sveits. En innovativ produsent med 35 hektar vinmark og som jobber økologisk og biodynamisk. De mener at ved å unngå sprøytemidler, spontanfermentere med stedegen gjær og bruke minst mulig svovel er det som skal til for at vinen skal uttrykke sitt terroir på best mulig vis. De vet hva de driver med.

Dette er uten tvil en av de aller beste musserende viner jeg har smakt fra utenfor Champagne. Aromatisk, rik og kremete med klar Jura-signatur. Det er bare å legge inn en bestilling på vinmonopolet først som sist.

Tissot Crémant du Jura | 235,-
70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Dufter tiltalende av voks, salt sjø, sitron og nøtter. Fyldig og luftig mousse med kremete munnfølelse. Strålende friskhet, flott konsentrasjon og nydelig, lett bitter ettersmak. En kompleks, eminent og velsmakende Crémant.

Print Friendly, PDF & Email