Scones er noe jeg har fått skikkelig sansen for. Jeg liker at man kan lure seg selv til å tro at det er et slags rundstykke, når det i realiteten er langt nærmere en søt bolle. Også er det så utrolig enkelt å lage. Tar ikke så lang tid heller siden det ikke er noe heving involvert. Server med litt rørte bær og pisket krem. Hoho. Ellevilt. Perfekt som koselunsj i helgen.

 

Denne oppskriften tok utgangspunkt i den du finner i verdens mest komplette og must-have kokebok Kokkelære. Slang inn litt sjokolade i tillegg jeg da. Naughty but nice. Denne oppskriften ble til rundt 25 scones om jeg ikke husker feil.

INGREDIENSER

  • 225 g temperert smør
  • 125 g sukker
  • 4 egg + 1 egg til pensling
  • 500 g hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 40 g bakepulver
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 dl hasselnøtter
  • 100 g mørk sjokolade

SLIK GJØR DU DET

– Rør sammen mykt smør og sukker til en jevn blanding i en stor arbeidsbolle.

– Bland sammen hvetemel, havregryn og bakepulver. Grovhakk hasselnøtter og sjokolade.

– Bland vekselvis melk, egg og de tørre ingrediensene inn i sukkersmøret. Til slutt blander du inn nøtter og sjokolade.

 

– Så er det bare å forme scones i mindre boller og legge de utover bakepapir-kledte stekebrett. Pensle med egg og stek de opptil 20 minutter på 180 grader. Sjekk om de er ferdig med en fyrstikk eller lignende, deigen skal ikke sitte fast når du stikker de inn i midten av en scones.

– Jeg synes det aller beste på scones er nyrørte bringebær og pisket krem. Få på noe håndbrygget kaffe og lunsjen blir episk.

 

 

Print Friendly