Kylling, pasta og fennikel. Tre av mine favoritter. Et digg kyllingbryst fra Holte med sprøstekt skinn som også har fått raust med smør og salt er knallgodt. Pasta er en sikker hverdagsvinner og fennikel er jo kanskje verdens beste grønnsak. Må jo bli godt da.

kyllingpesto04

 

Her valgte jeg en enkel, men smaksrik, løsning på pastaen. Etter at den ble kokt eller alle pastakunstens regler blandet jeg den sammen med en tomatpesto. Nam. Fennikelen ble ovnsbakt og kyllingen stekt i panne. Hele måltidet blir klart på en halvtimes tid.

Denne mengden er fin til 2 personer.

INGREDIENSER

  • 1 kyllingbryst på 300 g
  • 200 g pasta
  • 2 fennikel
  • et lite glass tomatpesto
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Plukk av fennikelhåret og spar på det, og kutt av de grønne stilkene og bunnen. Fjern det ytterste laget og del de i to på langs. Vend de godt inn i olivenolje og dryss over salt. Legg de med snittflaten ned i en ildfast form og stek de i 30 minutter på 200 grader til de er møre tvers gjennom.

– Kyllingen drysses med et raust drøss salt og stekes med skinnsiden ned i en middels varm panne til du har fått et sprøtt og digg skinn. Snu kyllingen, legg i en smørklump og sett panna inn i ovnen i ca. 5 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile i 10 minutter før du kutter i den.

kyllingpesto03

 

– Pastaen kokes til den er perfekt al dente. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett 2-3 spiseskjeer med tomatpesto og litt olivenolje. Vend godt sammen.

– Pastaen legges så i en dyp tallerken. Legg over to halve fennikelbiter og noen skiver med kylling. Pynt med litt fennikelhår.

– Værsegod. En smaksrik og digg pastarett.

 

Print Friendly, PDF & Email